2015 m. sausio 12 d., pirmadienis

Šokoladinis lazdyno riešutų kremas aka naminė nutella


Paprastai, jei pavėluoju paskelbti kokį įrašą (pvz. baigiasi sezonas ar šventės), laukiu visus metus (kartais dvejus ir daugiau, nes būna pražiopsau ir dar kartą). Bet šį kartą prisižadėjau brangiausiai draugei, kad ilgai netempsiu ir kai tik galėsiu - pasidalinsiu jais skirtos Kalėdinės dovanos, kuri kaip supratau, pataikė į dešimtuką, receptu. Tad nesvarbu, kad visos šventės jau praėjo ir tikriausiai pasimiršo, visus sveikinu su Naujų metų pradžia! 


Yra trys populiariausios naminės nutellos versijos. 1-moji: lazdyno riešutai+kakava+cukraus pudra (arba medus)+aliejus. 2-oji: viskas tas pats kaip pirmojoje versijoje, tik vietoje kakavos naudojamas tirpintas šokoladas. Ir 3-ioji, ne tokia populiari - kurią aš dabar išbandžiau, nes jautė širdis, kad būtent su tokia sudėtimi aš kai ką nudžiuginsiu. Šį riešutinį kremą gaminau kaip Kalėdinę dovaną, slapčia tikėdamasi, kad ir man liks nors truputėlis... Deja (o tikrai deja, nes rezultatas man be galo be krašto patiko), iš pateiktų produktų kiekių gavosi tik du stiklainiukai (po 500 ml).  Šis kremas tikrai vertas pakartojimo, tik nesu tikra ar manoji virtuvės įranga atlaikys, nes sumalti riešutus iki kremo yra kas veikti - man ir nepavyko - apsiribojau sumalti iki miltų, nes maniškė įranga grėsmingai paleido tepalų kvapą ir pradėjo keistai džergžti :) 

Taigi, mums reikės (gausis ~750 ml kremo):
200 g lazdyno riešutų
1 skardinės (398 g) kondensuoto pieno
250 g juodojo šokolado
1/2 puodelio (128 ml) pieno
žiupsnelio druskos

Paruošimas:
  1. Lazdyno riešutus pakepiname 190 laipsnių orkaitėje 10-15 min.  Kartais galima ir pamaišyti, kad tolygiau apskrustų.
  2. Pakepintus riešutis beriame ant švaraus rankšluosčio ir patriname, kad atšoktų luobelė.
  3. Švarius riešutus blenderio, kokteilinės, o geriausia kokio galingesnio aparato pagalba malame tol, kol jie pavirsta į kremą. Šį etapą aš dariau ilgai - pamalu, palieku aparatą atvėsti. bet vis tiek sutryniau tik iki šlapių miltų pavidalo.
  4. Vandens vonelėje ištirpdome šokoladą, įberiame žiupsnį druskos.
  5. Šokoladą sumaišome su kondensuotu pienu, bei riešutų kremu (mano atveju riešutiniais miltais). Gausis gana tiršta masė, kurios tirštumą galima reguliuoti pieno pagalba (dabar kai žiūriu nuotraukas, pagalvojau, kad galėjau padaryti ir skystesnį kremą). Jei blenderis dar gyvas, tolygesnei konsistencijai galima su juo pasidarbuoti dar.
Skanaus!



Šaltinis: I adore food

5 komentarai:

  1. Toks riešutinis šokoladiškumas užpuolė... Eisiu riešutų ieškoti...

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Anksčiau nei riešutų, reikia eiti ieškoti gero smulkintuvo/trintuvo. Kelis kart šį receptą bandžiau daryti, nes tikrai skanu, bet deja manasis trintuvas juodus dūmus pradeda leist ir nepavyksta iki švelnaus kremo sutrinti.

      Panaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...