2015 m. sausio 26 d., pirmadienis

Burokėlių ir mozzarellos salotos


Pristatau jums patiekalą, jei galima taip pavadinti, kurį paskutiniu metu darbe valgau pietums dažniausiai. Šios salotos evoliucionavo laike, kai pamėgau pietums gamintis salotas su burokėliais. Pirmasis egzempliorius - salotos su avokadu ir burokėliais. Dar buvo variantai su grikiais. Labai sėkmingi, bet nenufotografuoti. Gal kada nors. 
Grįžtant prie šių salotų, kaip matosi nuotraukose - jos labai paprastos, bet burokėlių mylėtojams jos tikrai patiks. Aš esu išbandžiusi burokėlių kombinacijas su feta, su marinuotu varškės sūriu, su pelėsiniais sūriais - visais atvejais labai skanu. Su mozzarella salotų skonis gana švelnus, bet man labai tinka. Aš savosioms salotoms naudoju aliejų, atlikusį nuo marinuoto varškės sūrio, ir kuris kupinas nuostabių skonių ir aromatų: rozmarino, čiobrelio, česnako. Neabejotinai jis mano salotoms suteikia daug papildomo skonio.

Taigi, mums reikės (1 porcijai):
1 virto ar kepto burokėlio (aš naudoju keptą*)
1 guzo mozzarelos (~100 g)**
2 AŠ kaparėlių
1 VŠ alyvuogių aliejaus
saujos gražgarsčių (ne visada jų turiu, skanu ir be jų)
druskos, pipirų

Paruošimas:
  1. Burokėlius ir mozzarellą supjaustome griežinėliais ar kaip kam skaniau.
  2. Pabarstome kaparėlių, apšlakstome aliejumi, pagardiname druska ir pipirais.
Skanaus!





* burokėlius aš išsikepu, kai ką nors kepu orkaitėje. Burokėlius nuplaunu, suvynioju į foliją ir dedu orkaitėn. Priklausomai nuo burokėlio dydžio, kepti reikėtų nuo 1 val. iki 2 val. Šaldytuve išstovi ir savaitę. Ar išsilaikytų ilgiau - sunku pasakyti - tiek laiko jie pas mane neužsibūna.

** aš su burokėliais esu derinusi ir pelėsinius sūrius (tiek brie, tiek su mėlynuoju pelėsiu), tiek fetą (jos sūrumas labai tinka su burokėlių saldumu!).

2 komentarai:

  1. O man burokeliai su mozzarella neskanu, abi teksturos per daug svelnios ir linkusios i salduma. O va su Feta burokeliai tobulai skanus:) O mazzarella su sauleje dziovintais pomidorais, ar balzamiko padazu ir ypac tyru aliejumi, net su svieziais pomidorais pamarinuotais balzamike, ar vytintu kumpiu ziauriai skanu:) Ech kaip as dabar sukrisciau gabaleli mozzarellos....:)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Man saldumą labai gerai atsveria mano prieskoninis aliejukas, kuris turi ir česnako pikantiškumo ir prieskoninių žolelių aromato, o rūgštelės suteikia kaparėliai. Bet labai gali būti, kad tiesiog alyvuogių aliejus būtų per blankus ir norėtųsi dar kokio papildomo skonio. O feta (arba marinuotas baltas varškės sūris) iš vis tobla kombinacija :)

      Panaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...