2010 m. balandžio 28 d., trečiadienis

Paryžietiškas obuolių pyragas


Man patys pačiausi pyragai – obuolių. Išeinant ilgų atostogų kolegos man padovanojo knygą – Žurnalo Mano Namai receptai - Obuolių pyragai. Na gal ne knygą – knygelę J taigi vienas receptas iš jos. Beje, labai skanus sultingas pyragas ir labai nesudėtingas.

Taigi mums reikės:
1-1,5 (210 g) stiklinės miltų
0,5 (200 g) stiklinės cukraus
1,5 AŠ kepimo miltelių (knygoje nurodyta 1 VŠ bet aš nepatikėjau...)
Žiupsnelis druskos
1 AŠ vanilinio cukraus
3 kiaušiniai
3 VŠ aliejaus (vėlgi knygoje nurodyta 3 AŠ, bet aš ir vėl nepatikėjau...)
0,5 stiklinės pieno
800 g obuolių

Ant viršaus
2-3 VŠ cukraus
1 kiaušinis
50 g sviesto

Procesas:
  1. Įkaitiname orkaitę iki 200 laipsnių temperatūros.
  2. Sumaišome miltus, cukrų, kepimo miltelius, druską ir vanilinį cukrų.
  3. Įmušame kiaušinius, įpilame aliejųš ir pieną.
  4. Obuolius nulupame, supjaustom skiltelėmis (aš tarkuoju su ta tarkos puse, kur ilgi plyšiai J) ir įmaišome į tešlą.
  5. Supilame į kepimo formą (manoji 26 cm skersmens silikoninė.) Jei forma ne silikoninė, ją reikėtų patepti sviestu, kad pyragas neprisviltų prie formos.
  6. Kepame apie 30 – 35 minutes.
  7. Iš cukraus, kiaušinio ir tirpinto sviesto pasiruošiame užpilą.
  8. Užpilame ant pyrago ir kepame dar 8 minutes.

Knyga rekomenduoja ištraukus iš orkaitės palaukti 10 min. ir tada patiekti J

6 komentarai:

  1. Labai patiko! Ačiū.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Smagu, kad patiko! Aš jį taip pat esu kepusi ne vieną kartą - tikrai pasiteisinęs :)

      Panaikinti
  2. Man irgi patiko - aciu, labai skanu ir greita :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Ačiū ir Jums už atsiliepimą ir priminimą - artėja ruduo - obuolių ir obuolių pyragų metas - reikės pakartoti :)

      Panaikinti
  3. Bandžiau ir aš:) skonis tai super:) Bet va kitą kart bandysiu plonesnį kept....matyt per storas gavosi:) Nes prapjovus vidus išbėgo ne iki galo iškepė:)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. ooo čia jau nemalonu. O prieš ištraukiant iš orkaitės ką "pagaliuko testas" sakė? Aš kepdama visada tikrinu, nesvarbu koks laikas recepte būna nurodytas - orkaitės skirtingos, tad visada geriau apsidrausti.

      Panaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...