2017 m. vasario 7 d., antradienis

Ispaniški ryžiai su krevetėmis


OooOooO! Toks maistas - mano gomurio džiaugsmas! Pati nustebau, kaip labai man buvo skanu. Tai trečias patiekalas, kurio paslapčia einu valgyti dar kuris laikas po pietų/vakarienės (pirmasis - lazanija, antrasis baklažanų parmidžiana). 

Šis patiekalas be galo papastai ir greitai pagaminamas, paruošimui pakanka vienos keptuvės. Jei nepatinka krevetės, jas drąsiai galima pakeisti vištiena - tiktų taip pat tobulai. 


Taigi, mums reikės (3-4 porcijoms):
1 svogūno
2 česnako skiltelių
1/2 AŠ ciberžolės (turmeric)
1 morkos
1 paprikos
1 čili pipiro (pridėjau nuo savęs, tiko tobulai)
2 pomidorų
300 g tigrinių krevečių (naudojau virtas šaldytas, kurias atitirpinau)
1 1/2 puodelio ryžių (naudojau Jasmine)
1/2 puodelio šaldytų žirnelių, atitirpintų
1 VŠ smulkintų petražolių (neturėjau, nenaudojau)
vištienos sultinio (pridėjau nuo savęs, naudojau ekologiško sultinio miltelius)
druskos, pipirų

1 puodelis = 236 ml

Paruošimas:
  1. Svogūnus ir česnaką susmulkiname ir kartu su ciberžole apkepame įkaitintame aliejuje kol suminkštės.
  2. Į keptuvę dedame tarkuotas morkas ir pakepiname.
  3. Kol kepa morkos, supjaustome juostelėmis papriką bei čili ir beriame į keptuvę.
  4. Iš paskos į keptuvę keliauja supjaustyti pomidorai. Kartu su pomidorais aš įverčiau ir neatitirpintus žirnelius. 
  5. Jei naudojame nevirtas krevetes, suminkštėjus daržovėms, beriame krevetes į keptuvę ir pakepiname, kol jos taps rausvos. 
  6. Tolygiai ant viršaus užberiame ryžius ir pusę petražolių bei užpilame 2 puodeliais verdančio vandens (nebūtina, galima ir šaltu).
  7. Aš naudojau virtas krevetes, tad jas išdėliojau tiesiog ant ryžių. Man šiek tiek trūko skonio krevetėms, tad kitą kartą, jei naudpčiau šaldytas virtas krevetes, jas dėliočiau ant daržovių prieš ryžius.
  8. Užvirus vandeniui, kaitrą sumažiname ir leidžiame virti 15-20 minučių, kol ryžiai išvirs. 
  9. Išjungiame ugnį. Jei naudojate šviežius ar atitirpintus žirnelius, užberiame juos ant viršaus kartu su likusiomis petražolėmis, uždengiame dangčiu ir paliekame 5 minutėms.
Skanaus!


Šaltinis: Food network




Prieš 1 metus: Šokoladiniai vafliai
Prieš 2 metus: Cukinijų ir bulvių blynai
Prieš 5 metus: Moliuginiai blynai
Prieš 6 metus: Naminis lydytas varškės sūrelis

1 komentaras:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...