Nuostabus patiekalas. Visų pirma, žinoma, skoniu. Na, ir kaip dauguma mano ruošiamų patiekalų - lengvai ir greitai paruošiama. Vienareikšmiškai puikus ir kartotinas patiekalas!
Taigi, mums reikės:
Vištienai
6 vnt. vištienos šlaunelių, kumpelių ar petelių
2-3 AŠ raudonosios kario pastos
125 ml kokosų grietinėlės*
druskos
*aš vietoje kokosų grietnėlės naudojau kokosų pieno skardinę, kurią atidariau nesuplakusi ir išėmiau nusistovėjusią kietą masę, o likusį skystį panaudojau vietoje vandens, reiklaingo recepte (žr.žemiau)
Lęšiams:
2 svogūnų, paustytų
2 VŠ tarkuoto imbiero
1 vnt. čili pipiro (keičiau čili dribsniais)
1/2 AŠ kumino
1/2 AŠ maltos kalendros
1 AŠ ciberžolės
500 ml vištienos sultinio
125 ml vandens
400 ml kokosų pieno
400 g. raudonųjų lęšių
6 kale lapų (keičiau 200 g špinatų)
druska, pipirai
Pateikimui:
kalendros lapelių (neturėjau)
laimo sulčių (nepastebėjau, kad reikia)
Paruošimas:
- Sumaišome raudonojo kario pastą su kokosų greitinėle bei druska ir aptepame ja vištieną. Galima kepti iš karto, aš palikau marinuotis per naktį.
- Keptuvėje, kurią galima dėti į orkaitę apkepiname aliejuje ar ghee svieste svogūnus, kol jie nuskaidrės.
- Į keptuvę beriame tarkuotą imbierą, smulkintą čili pipirą, kuminą, kalendrą ir viską pakepiname apie 1 minutę.
- Supilame vandenį, sultinį, kokosų pieną, suberiame lęšius, įmaišome kale lapus ar špinatus.
- Ant viršaus sudedame vištieną oda į viršų.
- Kepame iki 220 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 40 minučių, kol vištiena gardžiai apkeps ir taps minkšta.
- Tiekiame pabarstę kalendromis ir apšlakstę laimo sultimis.
Skanaus!
Šaltinis: Nidos receptai
Prieš 1 metus: Jaučio uodegos troškinys
Prieš 2 metus: Varškės ir obuolių pyragas
Prieš 3 metus: Grikiais ir kukurūzais įdaryta cukinija
Prieš 4 metus: Kuskuso ir vištienos salotos su avinžirniais
Prieš 5 metus: Midijos pomidorų padaže
Prieš 6 metus: Ant laužo virtas plovasPrieš 7 metus: Grikių ir vištienos salotos su daržovėmis
Prieš 8 metus: Šokoladainis ir sūrio pyragas viename
Prieš 9 metus: Grikių kepsneliai
Prieš 10 metų: Lašiša medaus-garstyčių padaže
Prieš 11 metų: ŠvilpikaiPrieš 12 metų: Morkų pyragas
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą