Mano pirmamečiame darže pradėjo derėti cukinijos. Ketinau kepti cukinijų duoną, bet prisėdusi prie savo bandytinų receptų sąrašo netyčia užėjau cukinijų blynų su tzatzikiu receptą ir planai pasikeitė.
O, dievulėliau, kaip skaniai aš pavalgiau! Lėkštę kone išlaižiau. Lengvas patiekalas, bet, anaiptol, nestokojantis skonio. Tą užtikrina gausybė žolelių bei skanusis tzatziki padažas. Tokius blynus kepa graikai (vadina Kolokithokeftedes), turkai (vadina Mücver). Visi kepa panašiai, tik skiriasi naudojamų žolelių kiekiai ir pačios žolelės. Aš šiuos blynus kepiau jau kelis kartus ir galiu pasakyti, kad pasiimkite idėją, o tikslūs kiekiai čia tikrai nėra labai svarbūs. Žemiau surašau originalų receptą, bet vadovaukitės nuojauta.
Taigi, mums reikės (2-3 valgytojams):
Blynams:
3 nedidelių cukinijų (viso apie 800 g)
3 kiaušinių
3-4 VŠ miltų
100g (~1 saujos) fetos
saujelės svogūnų laiškų, pjaustytų
nedidelės pukštelės krapų, pjaustytų
1 skiltelės česnako, išspaustos (pridėjau nuo savęs)
1 AŠ kepimo miltelių (nenaudojau)
druskos, pipirų
Padažui:
2 trumpavaisių agurkų
200 g graikiško ar natūralaus jogurto
2 skiltelių česnako, išspausto
2 VŠ mėtų ir/ar krapų
1 VŠ citrinos sulčių
druskos
2 VŠ alyvuogių aliejaus
Paruošimas:
- Blynams skirtas cukinijas sutarkuojame per burokinę tarką, pabarstome puse šaukštelio druskos ir paliekame išsiskirti sultims bent 5-10 min.
- Pastovėjusią cukiniją gerai nuspaudžiame. Aš naudoju marlę.
- Sumaišome cukiniją su lengvai paplaktais kiaušiniais ir feta, žalumynais, česnaku, miltais, pagardiname pipirais ir minimaliai - druska.
- Keptuvėje įkaitiname šlakelį aliejaus ir iškepame blynus.
- Padažui skirtus agurkus sutarkuojame per burokinę tarką. Aš juos taip pat šiek tiek pasūdžiau ir nuspaudžiau.
- Sumaišome likusius padažui skirtus produktus, išslyrus aliejų, kuriuo pašlakstome padažo viršų.
Skanaus!!!
Prieš 2 metus: Trupininis pyragas su juodųjų serbentų uogiene
Prieš 3 metus: Grikiais ir kukurūzais įdaryta cukinija
Prieš 4 metus: Cukinijų suktinukai su rikota ir pomidorais
Prieš 5 metus: Pomidorai savo sultyse žiemai
Prieš 6 metus: Pomidorų šaltsriubės shot'aiPrieš 7 metus: Ledai sausainyje
Prieš 8 metus: Ryžių košė
Prieš 9 metus: Moliūgų ir varškės suktinukai su šalvijais
Prieš 10 metų: Sūdyta lašiša
Prieš 11 metų: Varškės pyragas su kriaušėmisPrieš 12 metų: Cukriniai sausainiai su cinamonu
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą