Puslapiai

2023 m. liepos 19 d., trečiadienis

Orkaitėje keptos daržovės su Halloumio sūriu

 


Aš tik pamačiusi šį receptą žinojau, kad man bus labai skanu, ir nesuklydau. Aš pavalgiau tiesiog fantastiškai neįtikėtinai skaniai! Ir net mano mėsėdis vyras užskaitė šią vakarienę. Valgėme su focaccia su rozmarinais, kuri puikiai derėjo ir sugėrė visas susidariusias skaniąsias sultis. Ojėzaumarijajuozapaišventas, kaip buvo skanu!!! Lazanija turi rimtą konkurentą!


Taigi, mums reikės (3 porcijoms):
1 jaunos cukinijos
1-2 raudonųjų svogūnų
3-5 česnako skiltelių
alyvuogių aliejaus
balzamiko acto
druskos, pipirų
čili dribsnių
300 g vyšninių pomidorų
250 g. halloumio sūrio
kelių šakelių čiobrelio ir rozmarino

Paruošimas:
  1. Cukiniją supjaustome kubeliais, nupjauname česnako skiltelių galus, kur buvo šaknys ir beriame į kepimo indą. 
  2. Pagardiname druska, pipirais, pašlakstome alyvuogių aliejumi, balzamiko actu ir išmaišome.
  3. Kepame iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 15 minučių.
  4. Traukiame indą lauk, beriame į jį pomidorus, išdėliojame prieskonines žoleles (joms paskleisti aromatą laiko pakaks, o įdėtos iš pat pradžių jos apdegs ir apkars), dar pagardiname druska, pipirais, čili dribsniais, pašlakstome aliejumi, išdėliojame riekėmis supjaustytą halloumio sūrį ir grąžiname atgal į orkaitę dar 15 min. 
  5. Valgome su ciabatta ar focaccia.
Skanaus!






Šaltinis: olive



















Komentarų nėra:

Rašyti komentarą