Šis pyragas tinka tiek vasarą, kai avietes raškome nuo krūmo, tiek žiemą, kai naudojame jas šaldytas, kad prisimintume vasarą. Sunkiausia dalis šio pyrago ir į jį panašių kepime - kambario temperatūros sviestas.
Pyragas drėgnas, kvapnus, su malonia aviečių rūgštele. Pagal šį receptą sėkmingai galima iškepti ir keksą, ir keksiukus.
Taigi, mums reikės (22-23 cm skersmens kepimo formai)
115 g sviesto, kambario temperatūros
185 g (1 puodelio) cukraus
3 didelių kiaušinių
1/2 AŠ druskos
150 g (1 puodelio) miltų
1/2 AŠ druskos
1/2 AŠ kepimo miltelių
1/4 AŠ cinamono
1 puodelio aviečių, šviežių ar šaldytų
Paruošimas:
- Išplakame sviestą, cukrų ir druską iki purumo.
- Po vieną įplakame kiaušinius.
- Miltus, kepimo miltelius, cinamoną sumaišome ir po truputį įsijojame, vis pamaišant, į plakinį.
- Kepimo formą ištepame sviestu, supilame tešlą, išlyginame, ant viršaus išdėliojame avietes.
- Kepame iki 175 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 40-45 minutes, kol viršus gražiai parus, o įkištas ir ištrauktas medinis pagaliukas bus švarus.
- Tiekiame pabarstytą cukraus pudra su kaušeliu ledų.
Šaltinis: One hundred dollars a month
Prieš 1 metus: Grikiais ir kukurūzais įdaryta cukinija
Prieš 2 metus: Cukinijų suktinukai su rikota pomidorų padaže
Prieš 3 metus: Nesaldus duonos pudingas
Prieš 4 metus: Pikantiškos gaivinancios pomidorų sriubos taurelės
Prieš 5 metus: Ledai sausainyje
Prieš 6 metus: Moliūginiai virtinukai (gnocchi)Prieš 7 metus: Kiaušinienė su daržovėmis aka šakšuka
Prieš 8 metus: Cukinijų duona su šokoladu
Prieš 9 metus: Slyvų ir šokolado džemas
Prieš 10 metų: Duona su pomidorais ir mocarela