Pernai, beieškant ko nors naujo kalėdinio sezono sausanių kolekcijon, netyčia, o gal ir tyčia, pakliuvus po akimis šiam receptui, nedėjau jo į bedugnes bandytinų receptų atsargas, o ėmiau ir neilgai trukus juos išsikepiau. Mano šeimyna juos labai gerai įvertino. Man jie taip pat buvo labai skanūs. Dėl migdolų ir avižinių miltų sausainių tekstūra kitokia, nei įprastinių sausainių - biresnė, ir dėl tų pačių migdolų miltų sausainiai ilgai išliko minkšti. Su stikline šalto pieno - tiesiog pasaka. Bet puikiai tinka ir prie juodos kavos.
Taigi, mums reikės (13-ai didelių sausainių):
110 g sviesto (kambario temperatūros)
120 g medaus
100 g rudojo cukraus
žiupsnio druskos
1 didelio kiaušinio
100 g maltų migdolų (tinka ir lazdyno riešutai)
100 g avižinių miltų
100 g kvietinių miltų
1 1/2 AŠ prieskonių meduoliams (aš neturėjau, tad dėjau po 1/2 AŠ cinamono, kardamono ir imbiero)
1/4 AŠ sodos
Paruošimas:
- Minkštą sviestą išplakti su medumi (jei medus susicukravęs - pašildyti, kol ištirps), cukrumi ir druska.
- Įmušti kiaušinį ir išplakti iki vientisos masės.
- Visų rūšių miltus sumaišyti su soda ir prieskoniais ir berti į plakinį. Išmaišyti. Tešla gausis gana tiršta, bet šaukštu įveikiama.
- Ledų šaukštu ar tiesiog šaukštu išdėlioti tešlą ant kepimo popieriumi ištiestos kepimo skardos.
- Kepti iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20 min.
Šaltinis: Nekenčiu virtuvės
Prieš 7 metus: Varškiniai blynai su obuoliais
Prieš 8 metus: Šokoladinis bananu pyragas
Prieš 9 metus: Ploni švediski imbieriniai sausainiai
Prieš 1 metus: Tuno salotos su avinžirniais ir pupelėmis
Prieš 2 metus: Lašišos apkepas su bulvėmis ir špinatais
Prieš 3 metus: Teriyaki vištiena
Prieš 4 metus: Medaus keksas
Prieš 5 metus: Flaugnarde su obuoliais
Prieš 6 metus: Prieskoniu šaldymas aliejujePrieš 7 metus: Varškiniai blynai su obuoliais
Prieš 8 metus: Šokoladinis bananu pyragas
Prieš 9 metus: Ploni švediski imbieriniai sausainiai
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą