Puikus patiekalas, labai tinkantis lengvai ir greitai vakarienei. Mums labai patiko. Pastaruoju metu stengiuosi "prastumti" kuo daugiau patiekalų be mėsos ir šis patiekalas buvo sutiktas labai teigiamai. Įtariu, kad šis patiekalas turėtų būti skanus ir šaltas.
Taigi, mums reikės (2-3 porcijos):
makaronų
1 nedidelės cukinijos
80-100 g fetos
2 saujų vyšninių pomidorų (neturėjau, supjausčiau didesnius)
3 VŠ alyvuogių aliejaus
1 AŠ džiovinto raudonėlio
saujelės šviežių baziliko lapelių
1 skiltelės česnako
druskos (makaronams, daržovėms sūrumo užteks nuo fetos), pipirų
Paruošimas:
- Makaronus išverdame pagal rekomendacijas ant pakelio.
- Į vieną dubenį supjaustome griežinėliais cukiniją, pomidorus per pusę, sutrupiname fetą.
- Apšlakstome aliejumi, pabarstome prieskoniais, plėšytais bazilikų lapeliais, dedame traiškytą česnaką ir viską gerai išmaišome.
- Paskirstome tolykiai ant kepimo popieriumi ištiestos kepimo skardos.
- Kepame iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 15-20.
- Iškeptas daržoves sumaišome su išvirtais makaronais, dar pabarstome baziliko lapeliais, pašlakstome aliejumi ir tiekiame.
Skanaus!
P.S. (2013 06 03) Gaminau dar kartą šį patiekalą ir galiu pasakyti, kad taip keptas daržoves galima drąsiai patiekti kaip karštas salotas, o ne kaip priedą prie makaronų. Arba kaip šaltas salotas - aš likutį labai sėkmingai ir skaniai pabaigiau pietums!
Šaltinis: Knyga "Beatos virtuvė"