Man patys pačiausi pyragai – obuolių. Išeinant ilgų atostogų kolegos man padovanojo knygą – Žurnalo Mano Namai receptai - Obuolių pyragai. Na gal ne knygą – knygelę J taigi vienas receptas iš jos. Beje, labai skanus sultingas pyragas ir labai nesudėtingas.
Taigi mums reikės:
1-1,5 (210 g) stiklinės miltų
0,5 (200 g) stiklinės cukraus
1,5 AŠ kepimo miltelių (knygoje nurodyta 1 VŠ bet aš nepatikėjau...)
Žiupsnelis druskos
1 AŠ vanilinio cukraus
3 kiaušiniai
3 VŠ aliejaus (vėlgi knygoje nurodyta 3 AŠ, bet aš ir vėl nepatikėjau...)
0,5 stiklinės pieno
800 g obuolių
Ant viršaus
2-3 VŠ cukraus
1 kiaušinis
50 g sviesto
Procesas:
- Įkaitiname orkaitę iki 200 laipsnių temperatūros.
- Sumaišome miltus, cukrų, kepimo miltelius, druską ir vanilinį cukrų.
- Įmušame kiaušinius, įpilame aliejųš ir pieną.
- Obuolius nulupame, supjaustom skiltelėmis (aš tarkuoju su ta tarkos puse, kur ilgi plyšiai J) ir įmaišome į tešlą.
- Supilame į kepimo formą (manoji 26 cm skersmens silikoninė.) Jei forma ne silikoninė, ją reikėtų patepti sviestu, kad pyragas neprisviltų prie formos.
- Kepame apie 30 – 35 minutes.
- Iš cukraus, kiaušinio ir tirpinto sviesto pasiruošiame užpilą.
- Užpilame ant pyrago ir kepame dar 8 minutes.
Knyga rekomenduoja ištraukus iš orkaitės palaukti 10 min. ir tada patiekti J
Labai patiko! Ačiū.
AtsakytiPanaikintiSmagu, kad patiko! Aš jį taip pat esu kepusi ne vieną kartą - tikrai pasiteisinęs :)
PanaikintiMan irgi patiko - aciu, labai skanu ir greita :)
AtsakytiPanaikintiAčiū ir Jums už atsiliepimą ir priminimą - artėja ruduo - obuolių ir obuolių pyragų metas - reikės pakartoti :)
PanaikintiBandžiau ir aš:) skonis tai super:) Bet va kitą kart bandysiu plonesnį kept....matyt per storas gavosi:) Nes prapjovus vidus išbėgo ne iki galo iškepė:)
AtsakytiPanaikintiooo čia jau nemalonu. O prieš ištraukiant iš orkaitės ką "pagaliuko testas" sakė? Aš kepdama visada tikrinu, nesvarbu koks laikas recepte būna nurodytas - orkaitės skirtingos, tad visada geriau apsidrausti.
Panaikinti