Šį receptą radau čia. Nuostabiai skanus ir paprastas patiekalas, juo labiau, kad jį galima valgyti tiek karštą, tiek šaltą (mes dedam ant juodos duonos, čiumpam agurką ir mėgaujamės).
Taigi mums reikės:
1 kg maltos kiaulienos
Apie 200 g šoninės
1 didelis svogūnas
2 morkos
1 obuolys, sutarkuotas su visa oda
3 kiaušiniai
2 saujos džiūvėsėlių
5 pievagrybiai (galima dėti, galima nedėti, skonio reikalas, man skanu)
Prieskoniai: čiobreliai, juodieji, kvepiantieji pipirai, druska
Paruošimas:
- Šoninę supjaustome ir pakepiname.
- Įdedame smulkiai supjaustytą svogūną, vėliau sutarkuotą morką, supjaustytus pievagrybius, sutarkuotą obuolį.
- Atvėsusius troškintus ingredientus sumaišome su kiauliena, kiaušiniais, džiūvėsėliais ir prieskoniais.
- Iš gautos masės suformuojame kepalėlį (kažkur skaičiau, kad reikia vis trinktelti į stalą, kad nebūtų oro tarpų). Aš dar į vidurį, kaip siurprizą įspraudžiau nesmulkintą pievagrybį. Taip pat trimis pirštais įspaudžiame skylutes, kad vidurys keptų ir sultys turėtų kaip vaikščiot.
- Orkaitę įkaitinti iki 200 laipsnių.
- Kepti uždengtą folija, arba inde su dangčiu pusvalandį, vėliau nudengti ir kepti 15 min. ir dar 15 minučių įjungus grilio funkciją.
- Valgant karštą labai skanu padažas su pievagrybiais (svogūnas, pievagrybiai, grietinėlė).
Skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą