Puslapiai

2010 m. balandžio 28 d., trečiadienis

Kepti varškėčiai


Paprastas atrodo dalykas, bet ir čia kai kepiau, naršiau intermete ieškodama recepto, taigi užsirašau dėl viso pikto.

Taigi mums reikės:
400 g varškės (geriau liesos)
2 kiaušinių
1 stiklinės (140 g) miltų
0,5 AŠ kepimo miltelių (pati susigalvojau)
1-2 VŠ cukraus
Druskos
Aliejaus kepimui

Paruošimas:
Į ištrintą varškę įmušti kiaušinius, suberti miltus, druską, cukrų ir gerai viską išsukti. Aš iš tingumo tiesiog dėjau į keptuvę ir kepiau. Kai kuriuose receptuose radau, kad reikia ant miltais pabarstytos lentos dėti po šaukštą tešlos, daryti apvalius paplotėlius ir kepti. 

Kai kepiau varškėčius antrą kartą įdėjau daugiau miltų, o gal pirmą kartą mažiau, ir tešla gavosi gerokai tirštesnė. Tai aš susišlapinusi rankas formavau blynelius. Miltuoti papildomai nenorėjau, kad nebūtų per kieti. Tiesą sakant pirmasis variantas man skanesnis.


Reikės išbandyti šitą ir šitą keptų varškėčių recepto variantą.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą