Pradėjusi kepti sourdough duoną, neišvengiamai susidūriau su raugo dalies (po pamaitinimo) išmetimo problema. Mėtyti maistą man nepriimtina, tad natūraliai pradėjau ieškoti būtų to nedaryti. Blynai pasirodė pats greičiausias ir paprasčiausias būdas. Skaičiau du receptus: King Arthur baking ir the clever carrot. Kepiau pagal kingarthur receptą, tik iš antrojo pasiėmiau faktą, kad jokio skirtumo ar tai aktyvus raugas ar raugo likutis. Taip pat, kad naudojamas pienas, o ne pasukos, kurių neturėjau. Antrą kartą kepdama, nusižiūrėjau mažesnį pieno su miltais santykį, nes pasirodė skystoka tešla. Ir... turime naujus mėgiamiausius pusryčius!
Taigi, mums reikės (5 valgytojams):
Vakare:
1 puodelio raugo (aš tešlą maišau vakare, raugas būna pamaitintas ryte)
1 1/2 puodelio pieno
2 puodelių miltų
3 VŠ cukraus (originale 2 VŠ)
Kitą rytą:
2 kiaušinių
2 VŠ ghee sviesto (originale 1/4 puodelio aliejaus arba 60 g tirpinto sviesto)
1/2 AŠ druskos
1 AŠ sodos
Paruošimas:
- Raugą sumaišome su pienu, įmaišome miltus. Uždengiame rankšluosčiu ir paliekame nakčiai kambario temperatūroje.
- Ryte išplakame kiaušinius su likusiais rytiniais ingredientais ir įmaišome į tešlą. Paliekame 5 min.
- Kepame įkaitintoje keptuvėje su trupučiu ghee sviesto arba vaflinėje.
Prieš 1 metus: Orkaitėje kepti šonkauliukai
Prieš 2 metus: Trinta moliūgų ir pomidorų sriuba
Prieš 3 metus: Stebuklingas pyragas
Prieš 4 metus: Kruasanų pudingas su varške
Prieš 5 metus: Jautienos troškinys su Guiness alumi
Prieš 6 metus: Bandelės su dešrelePrieš 7 metus: Kaiserschmarrrn
Prieš 8 metus: Salotos su lašiša
Prieš 9 metus: Švediškas sumuštinių tortas
Prieš 10 metų: Citrininis obuolių pyragas
Prieš 11 metų: Orkaitėje su daržovėmis keptos kiaulienos deštelėsPrieš 12 metų: Ananasų-bananų glotnutis su avižiniais dribsniais
Prieš 13 metų: Varškinė pynė