Taigi, mums reikės:
8 vnt. vištienos blauzdelių ir/ar šlaunelių
1 didelio svogūno
2 AŠ ciberžolės miltelių
2 AŠ kario prieskonių
1-3 VŠ raudonosios kario pastos (aš dėjau gal 1,5 VŠ)
1 AŠ čili dribsnių (pridėjau nuo savęs, nes trūko aštrumo (pamažinau kario pastos)
3-4 pomidorų (naudojau konservuotus savo sultyse)
1 skardinės (400g) kokosų pieno
1 VŠ fish sauce (neturiu, keičiu į Oyser sauce)
2 AŠ rudojo cukraus
1/2 puodelio kalendros (neturėjau)
100g špinatų
Paruošimas:
- Vištieną pasūdome, papipiriname ir kol kas paliekame.
- Įkaitintoje keptuvėje su šiek tiek aliejaus ar sviesto ghee pakepiname plunksnelėmis pajustytą svogūną.
- Ant svogūnų beriame kario, ciberžolės prieskonius, dedame kario pastą ir maišant pakaitiname 1 minutę.
- Supjaustome pomidorus, beriame į keptuvę ir pakaitiname kol suminkštės. Aš naudojau konservuotus savo sultyse.
- Pilame į keptuvę kokosų pieną. Į skardinę pripilame vandens ir pilame į keptuvę. Aš vietoje vandens panaudojau konservuotų pomidorų sultis.
- Į keptuvę pilame žuvies padažą, cukrų, išmaišome, užverdame.
- Jei keptuvę galima naudoti ir orkaitėje, į keptuvę sudedame vištieną, apvoliojame padaže ir šauname į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę. Jei keptuvė kepti orkaitėje netinka, perpilame padažą į kepimo indą ir sudėliojame jame vištieną.
- Kepame 1 valandą.
- Įmaišome kalendrą, špinatų lapelius.
- Tiekiame su ryžiais.
Skanaus!
Šaltinis: Alexandra's kitchen
Prieš 1 metus: Mielinės bandelės su džiovintų grybų įdaru
Prieš 2 metus: Sidro ir uogų žele
Prieš 3 metus: Panna cotta su kava
Prieš 4 metus: Olandiški kalėdiniai sausainiai
Prieš 5 metus: Tortas "Snickers"
Prieš 6 metus: Tortas "Tiramisu"Prieš 7 metus: Imbieriniai sausainiai
Prieš 8 metus: Orkaitėje keptos dorados su daržovėmis
Prieš 9 metus: Flaugnarde su obuoliais
Prieš 10 metų: Orkaitėje kepti šonkauliukai
Prieš 11 metų: Apelsininis aguonų keksasPrieš 12 metų: Kūčiukai
Prieš 13 metų: Vokiškas blynas (dutch baby)