Šie lietiniai originaliame recepte pavadinti idealiais. Vos susilaikiau ir pati juos taip nepavadinusi, nes jie tikrai verti tokio įvertinimo. Lietiniai minkštučiai ploni, kepami neplyšta. Po šio bandymo naujo lietinių recepto neieškosiu tikrai ilgai.
Taigi, jums reikės (1 porcija, valgant be įdaro):
50 g (1/2 puodelio be 1 šaukšto) miltų
1 kiaušinio
1 AŠ aliejaus
1 VŠ cukraus (pridėjau nuo savęs, nes ketinome valgyti be įdaro, man buvo kiek per saldu)
žiupsnio druskos
vanilinio cukraus, jei lietiniai saldžiam variantui
150 ml pieno
sviesto kepimui
1 puodelis = 236 ml
Paruošimas:
- Miltus įsijojame į dubenį ir padarome duobutę, į kurią įmušame kiaušinį.
- Beriame cukrų, druską, vanilinį cukrų ir lengvai šluotele išplakame po truputį užkabinant miltus.
- Įplame trečdalį pieno, aliejų ir plakame toliau.
- Nuolat lengvai plakant supilame likusį pieną.
- Įprastai lietinių tešlą reikia palikti 30 minučių pastovėti, kad tešla pabrinktų, bet pasak recepto - šiam variantui tai nebūtina.
- Kepame įkaitintoje keptuvėje
Šaltinis: BBC good food
P.S. Šitas receptas dar paprastesnis matuojant produktus. 1 puodelis miltų = 125 g
Prieš 7 metus: Pomidorų ir fetos salotos
Prieš 8 metus: Ledai sausainyje
P.S. Šitas receptas dar paprastesnis matuojant produktus. 1 puodelis miltų = 125 g
Prieš 1 metus: Orkaitėje kartu su daržovėmis kepti kotletai
Prieš 3 metus: Kriaušių trupiniuotis
Prieš 4 metus: Pikantiškas varškės apkepas su daržovėmis
Prieš 5 metus: Vištiena su pomidorais, mocarela ir bazilikais
Prieš 6 metus: Orkaitėje kepti pomidorai ir krevetes su fetaPrieš 7 metus: Pomidorų ir fetos salotos
Prieš 8 metus: Ledai sausainyje
Prieš 9 metus: Ryžių košė
Prieš 10 metų: Skrebučiai su medumi
Prieš 11 metų: Vištienos kukuliai su sūriu
Prieš 12 metų: Bulviniai lizdeliai su lašiša ir ožkos sūriu
Prieš 13 metų: Cukriniai sausainiai su cinamonu
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą