Puslapiai

2023 m. rugpjūčio 3 d., ketvirtadienis

Lietiniai blynai

 


Šie lietiniai originaliame recepte pavadinti idealiais. Vos susilaikiau ir pati juos taip nepavadinusi, nes jie tikrai verti tokio įvertinimo. Lietiniai minkštučiai ploni, kepami neplyšta. Po šio bandymo naujo lietinių recepto neieškosiu tikrai ilgai.



Taigi, jums reikės (1 porcija, valgant be įdaro):
50 g (1/2 puodelio be 1 šaukšto) miltų
1 kiaušinio
1 AŠ aliejaus 
1 VŠ cukraus (pridėjau nuo savęs, nes ketinome valgyti be įdaro, man buvo kiek per saldu)
žiupsnio druskos
vanilinio cukraus, jei lietiniai saldžiam variantui
150 ml pieno
sviesto kepimui

1 puodelis = 236 ml

Paruošimas:
  1. Miltus įsijojame į dubenį ir padarome duobutę, į kurią įmušame kiaušinį.
  2. Beriame cukrų, druską, vanilinį cukrų ir lengvai šluotele išplakame po truputį užkabinant miltus. 
  3. Įplame trečdalį pieno, aliejų ir plakame toliau. 
  4. Nuolat lengvai plakant supilame likusį pieną.
  5. Įprastai lietinių tešlą reikia palikti 30 minučių pastovėti, kad tešla pabrinktų, bet pasak recepto - šiam variantui tai nebūtina. 
  6. Kepame įkaitintoje keptuvėje
Skanaus!



Šaltinis: BBC good food

P.S. Šitas receptas dar paprastesnis matuojant produktus. 1 puodelis miltų = 125 g






Prieš 3 metus: Kriaušių trupiniuotis

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą