Atrodo cinamoninių bandelių prikepta ne viena, bet pamačius šio recepto aprašymą, neatsispyriau: kepant viršuje esantis cukrus karamelizuojasi, cinamoninių sluoksnių daug, o kai nori vienos bandelės, atsipjauni tokio dydžio, kiek leidžia sąžinė.
Šis receptas turi tik vieną trūkumą: tešlą užminkyti pavyks tik kombaino pagalba, nes užminkyta tešla labai skysta.O jei kombainas virtuvėje yra, nereikia laukti. Skonis puikus!
Taigi, mums reikės:
Tešlai:
1 puodelio (235 ml) pieno, kambario temperatūros
1 AŠ sausų mielių
1/4 puodelio (50 g) cukraus
1 1/2 AŠ druskos
2 didelių kiaušinių, lengvai išplaktų
115 g sviesto, gali būti ir šaltas
455 g miltų, 550D tipo
Įdarui:
45 g sviesto, tirpinto
žiupsnio druskos
190 g rudojo cukraus
1 VŠ malto cinamono
Glajui (nedariau):
225 g kreminio sūrio, kambario temperatūros
80 g cukraus pudros
1 AŠ vanilinio cukraus
1-2 VŠ pieno
Paruošimas:
- Kombaino dubenyje Sumaišome visus ingredientus, išskyrus miltus ir sviestą.
- Suberiame miltus ir bemaišant tešlą sudedame kubeliais pjaustytą sviestą. Paliekame minkytis bent 10 minučių.
- Kildiname tešlą. Galimi du būdai (aš naudojau antrąjį):
- I būdas: indą uždengiame ir tešlą kildiname 1 1/2 - 2 valandas kambario temperatūroje. Įdedame į šaldytuvą mažiausiai valandai sutvirtėti. Tešlą šaldytuve galima laikyti iki 2 parų.
- II būdas: Indą uždengiame ir tešlą kildiname šaldytuve mažiausiai 8 valandas. Tešlą šaldytuve galima laikyti iki 2 parų.
- Pakilusią ir atvėsusią tešlą košiojame ant gerai pamiltuoto stalo. Karts nuo karto patikriname ar neprilipo. Iškočiojame kuo ploniau, viena kraštinė 75 cm, kita panašiai ar dar daugiau.
- Ištepame tirpintu sviestu, tolygiai pabarstome cukrumi, sumaišytu su cinamonu ir druska.
- Suvyniojame į vyniotinį ir perkeliame jį ant gausiai pamiltuotos skardos. Dedame į šaldiklį, jei telpa - 15 minučių, arba į šaldytuvą pusvalandžiui, kad būtų galima dirbti toliau.
- Perpjauname vyniotinį išilgai, pjūvį dedame į viršų ir kryžiuojant supiname pynę. Ją padaliname į keturias dalis ir dedame skersai maždaug 20x30cm dydžio kepimo formoje, prieš tai išteptoje sviestu.
- Paliekame kambario temperatūroje 15 min.
- Patepame tirpintu sviestu ar plaktu kiaušiniu.
- Kepame iki 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 35-40 min.
- Glajui skirtus produktus, išskyrus pieną, išplakame. Pienu pasireguliuojame norimą tirštumą.
- Iškepusias bandeles atvėsiname bent 15 minučių. Supjaustome ir tiekiame.
Šaltinis: Smitten kitchen
Prieš 1 metus: Viso grūdo avižinė bananų duona
Prieš 2 metus: Varškės ir rūkytos lašišos užtepėlė
Prieš 3 metus: Vištienos kepenėlės su svogūnais
Prieš 4 metus: Pernaktinė avižinė košė su žemės riešutų sviestu
Prieš 5 metus: Trinta brokolių sriuba
Prieš 6 metus: Biskvitniai moliūginiai sausainiai su šokoladuPrieš 7 metus: Teriyaki lašiša su brokoliais ir morkomis
Prieš 8 metus: Mielinis pyragas su pikantišku įdaru
Prieš 9 metus: Šokoladinis pyragėlis mikrobangų krosnelėje
Prieš 10 metų: Sl.tešlos pyragėliai su cukinija ir šonine
Prieš 11 metų: Biskvitinis medaus pyragasPrieš 12 metų: Kepenėlėmis įdaryti kiaušiniai