Puslapiai

2020 m. rugsėjo 9 d., trečiadienis

Vištienos troškinys su bulvėmis, pievagrybiais ir šonine


Šiam patiekalui, įvertinusi šaldytuvo turinį,  aš apjungiau ir šiek tiek modifikavau du savo mėgiamus vištienos patiekalus: obuoliais ir šonine užkeptą vištieną bei  orkaitėje keptą vištieną su grybų padažu. Patiekalas pagaminamas nesunkiai ir nesudėtingai viename inde (jei tik naudojamą keptuvę galima naudoti ir orkaitėje), o rezultatas labai puikus!



Taigi, mums reikės (3-4 valgytojams):
1 puselės vištos krūtinėlės
4-5 juostelių šalto rūkymo šoninės (puikiai tiks ir karšto rūkymo)
1 didelio svogūno
4-5 pievagrybių
3 bulvių
1 puodelio sultinio
~100 ml grietinėlės
druskos, pipirų
ghee sviesto kepimui

Paruošimas:

  1. Vištos krūtinėlę supjaustome gabalėliais ir pagardiname druska, pipirais ir, jei norisi, mėgiamais prieskoniais, pvz. česnakų granulėmis, provanso žolelėmis. Patiekalas švelnaus skonio, tad ryškūs prieskoniai čia netiks. Paliekame mėsą skonėtis, kol paruošime kitus ingredientus. 
  2. Šoninę supjaustome gabalėliais ir dedame į įkaitintą keptuvę Mano šoninė nebuvo labai riebi, tad aš papildomai įdėjau ir šiek tiek ghee sviesto.
  3. Susmulkiname svogūną ir beriame į keptuvę. Pakepiname, kol nuskaidrės.
  4. Pievagrybius supjaustome riekelėmis ir beriame į keptuvę. Pakepiname kol suminštės ir šiek tiek nugaruos.
  5. Keptuvės turinį išstumdome į kraštus ir beriame į ją vištienos gabalėlius. Apkepiname iš visų  pusių.
  6. Bulves supjaustome kubeliais, beriame į keptuvę, viską išmaišome.
  7. Į keptuvę pilame sultinį, grietinėlę. 
  8. Kepame iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Aš pirmas 20 minučių kepiau uždengusi, vėliau 20 minučių - atidengusi.
Skanaus!





Komentarų nėra:

Rašyti komentarą