Puslapiai

2011 m. gegužės 6 d., penktadienis

Prancūziška duona (kepta duonkepėje)

Dar viena duona kepta duonkepėje. Ką tik iškepta - nerealus apsivalgymas - labau puri, minkšta. Ne mažiau skani ir vėliau. Kepiau ją jau turbūt 5 kartus - MB ją "užskaito" kaip sumuštinių duoną. man ji taip pat labai skani - tiesiog su sviestu. Tinka tiek saldiems, tiek nesaldiems sumuštiniams. Man kol kas geriausias variantas sumuštiniams tiap pat. Tai pat labai skanu šios duonos skrebučiai su  kiaušiniu. Receptas iš receptų knygelės, buvusios prie duonkepės.

Taigi, mums reikės (500 g kepaliukui):
170 ml šilto vandens
1 VŠ aliejaus
1 AŠ druskos
300 g kvietinių miltų
0,6 AŠ sausų mielių

Paruošimas:

Produktus sudedame į duonkepės kibirėlį išvardinta tvarka.
Nustatome prancūziškos duonos programą (trukmė ~6 val.).

Skanaus!

2 komentarai: