Šiuos šonkauliukus kepiau jau daugybę kartų. Suvalgome kas kartą greičiau nei spėju nufotografuoti. Pirmą kartą pasiruošiau ir BBQ padažą, bet, jei atvirai, jei neturite ambicijų viską gamintis nuo nulio - šį žingsnį galite praleisti ir naudoti pirktinį BBQ padažą, ką aš dabar ir darau, kepdama šiuos šonkauliukus. Kaip bebūtų, rezultatas - krentantys nuo kaulo, minkšti, sultingi ir kupini skonio šonkauliukai. Išsikepus šių šonkaulių laukia nekuklus apsivalgymas!
Taigi, mums reikės (2 valgytojams):
Šonkauliams:
0,7 - 1 kg šonkaulių juostos
2 VŠ rudojo cukraus
1 AŠ česnako miltelių
1/2 AŠ druskos
1/2 AŠ čili prieskonių
1/2 AŠ malto kumino
1 VŠ maltos paprikos
BBQ padažui:
100 g pomidorų padažo (naudojau naminį)
50 ml vandens
2 VŠ baltojo vyno acto
1 AŠ Vusterio padažo
šlakelio citrinos sulčių
1/2 AŠ česnako miltelių
1/2 AŠgarstyčių miltelių
1 VŠ rudojo cukraus
1 VŠ baltojo cukraus
druskos, pipirų
Kopūstų salotoms:
pusės nedidelio kopūsto
2 morkų
1 svogūno
1 AŠ grūdėtų garstyčių
natūralaus jogurto
majonezo
druskos, pipirų, rudijo cukraus pagal skonį
Paruošimas:
- Pirmiausia pasiruošiame kopūstų salotas, kad jos spėtų pastovėti, kopūstai išsivėduotų.
- Kopūstą smulkiai supjaustome ir gerai išgniaužome, kad suminkštėtų. Taip lengviau pasišalina dujos ir mažiau pučia pilvą, beigi skaniau valgyti.
- Morkas sutarkuojame, svogūną supjaustome ir beriame pas kopūstus.
- Sudedame likusius produktus, išmaišome ir paliekame šaltai, kol prireiks.
- Šonkauliams skirtus prieskonius sumaišome dubenėlyje ir kol kas atidedame.
- Šonkaulius nuplauname, nusausiname, dedame ant folijos lakšto ir apibarstome iš abiejų pusių prieskoniais. Dedame mėsingąja puse į viršų ir užlankstome foliją.
- Kepame iki 150 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 2 valandas. Jei šonkauliai labai mėsingi, kepimo laiką pratęsiame iki 2,5 val.*
- Šonkauliams bebaigiant kepti, pasiruošiame BBQ padažą: visus produktus dedame į keptuvę ir pakaitiname vis pamaišant kol sutirštės.
- Pasibaigus šonkaulių kepimo laikui, traukiame juos iš orkaitės, atlankstome foliją, patepame šonkaulius pasigamintu BBQ padažu, padidiname orkaitės kaitrą iki 180 laipsnių ir šauname šonkaulius atgal 10-15 minučių.
- Kaip ir kiekvieną mėsą, ištrauktus šonkaulius prieš pjaustant palaikome 10 min., kad mėsos sultys pasisikristytų ir neišbėgtų tik prapjovus.
- Valgome su orkaitėje keptomis bulvėmis ir kopūstų salotomis.
Skanaus!
*Smitten Kitchen radau rekomendacijas dėl temperatūros ir kepimo laiko (renkamės pagal tai, kiek laiko turime, kuo žemesnė etmperatūra ir ilgesnis kepimas, tuo mėsa minkštesnė):
- nuo 2 1/2 iki 3 valandų kepant 150°C temperatūroje
- nuo 3 1/2 iki 4 valandų kepant 120°C temperatūroje
- 4 valandos valandų kepant 110°C temperatūroje
P.S. Kai (jei) kada nors nusibos šis receptas, reikės išbandyti Aušros receptą, kai šonkauliukai kepami iš karto aptepus juos naminiu BBQ padažu. Dar mažiau terlionės!
Šaltinis: AML
Prieš 1 metus: Kiaulienos išpjova, kepta orkaitėje
Prieš 2 metus: Paprasti čirviniai blynai
Prieš 4 metus: Šokoladinis keksas
Prieš 5 metus: Kavos keksas su šokoladu
Prieš 6 metus: Kokosiniai sausainiaiPrieš 7 metus: Ant alaus skardinės kepta višta
Prieš 8 metus: Šokoladiniai vafliai
Prieš 9 metus: Šokoladinis pyragas
Prieš 10 metų: Pasta Carbonara
Prieš 11 metų: Lašišos didkepsniai ant obuoliųPrieš 12 metų: Moliūginiai keksiukai
Prieš 13 metų: Kavos keksas
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą