Puslapiai

2024 m. vasario 7 d., trečiadienis

Orkaitėje kepti barbekiu šonkauliukai

 


Šiuos šonkauliukus kepiau jau daugybę kartų. Suvalgome kas kartą greičiau nei spėju nufotografuoti. Pirmą kartą pasiruošiau ir BBQ padažą, bet, jei atvirai, jei neturite ambicijų viską gamintis nuo nulio - šį žingsnį galite praleisti ir naudoti pirktinį BBQ padažą, ką aš dabar ir darau, kepdama šiuos šonkauliukus. Kaip bebūtų, rezultatas - krentantys nuo kaulo, minkšti, sultingi ir kupini skonio šonkauliukai.  Išsikepus šių šonkaulių laukia nekuklus apsivalgymas!


Taigi, mums reikės (2 valgytojams):
Šonkauliams:
0,7 - 1 kg šonkaulių juostos
2 VŠ rudojo cukraus
1 AŠ česnako miltelių
1/2 AŠ druskos
1/2 AŠ čili prieskonių
1/2 AŠ malto kumino
1 VŠ maltos paprikos

BBQ padažui:
100 g pomidorų padažo (naudojau naminį)
50 ml vandens
2 VŠ baltojo vyno acto
1 AŠ Vusterio padažo
šlakelio citrinos sulčių
1/2 AŠ česnako miltelių
1/2 AŠgarstyčių miltelių
1 VŠ rudojo cukraus
1 VŠ baltojo cukraus
druskos, pipirų

Kopūstų salotoms:
pusės nedidelio kopūsto

2 morkų
1 svogūno

1 AŠ grūdėtų garstyčių
natūralaus jogurto
majonezo
druskos, pipirų, rudijo cukraus pagal skonį

Paruošimas:

  1. Pirmiausia pasiruošiame kopūstų salotas, kad jos spėtų pastovėti, kopūstai išsivėduotų.
  2. Kopūstą smulkiai supjaustome ir gerai išgniaužome, kad suminkštėtų. Taip lengviau pasišalina dujos ir mažiau pučia pilvą, beigi skaniau valgyti.
  3. Morkas sutarkuojame, svogūną supjaustome ir beriame pas kopūstus.
  4. Sudedame likusius produktus, išmaišome ir paliekame šaltai, kol prireiks.
  5. Šonkauliams skirtus prieskonius sumaišome dubenėlyje ir kol kas atidedame.
  6. Šonkaulius nuplauname, nusausiname, dedame ant folijos lakšto ir apibarstome iš abiejų pusių prieskoniais. Dedame mėsingąja puse į viršų ir užlankstome foliją.
  7. Kepame iki 150 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 2 valandas. Jei šonkauliai labai mėsingi, kepimo laiką pratęsiame iki 2,5 val.*
  8. Šonkauliams bebaigiant kepti, pasiruošiame BBQ padažą: visus produktus dedame į keptuvę ir pakaitiname vis pamaišant kol sutirštės.
  9. Pasibaigus šonkaulių kepimo laikui, traukiame juos iš orkaitės, atlankstome foliją, patepame šonkaulius pasigamintu BBQ padažu, padidiname orkaitės kaitrą iki 180 laipsnių ir šauname šonkaulius atgal 10-15 minučių.
  10. Kaip ir kiekvieną mėsą, ištrauktus šonkaulius prieš pjaustant palaikome 10 min., kad mėsos sultys pasisikristytų ir neišbėgtų tik prapjovus.
  11. Valgome su orkaitėje keptomis bulvėmis ir kopūstų salotomis. 
Skanaus!

*Smitten Kitchen radau rekomendacijas dėl temperatūros ir kepimo laiko (renkamės pagal tai, kiek laiko turime, kuo žemesnė etmperatūra ir ilgesnis kepimas, tuo mėsa minkštesnė):
  • nuo 2 1/2 iki 3 valandų kepant 150°C temperatūroje
  • nuo 3 1/2 iki 4 valandų kepant 120°C temperatūroje
  • 4 valandos valandų kepant 110°C temperatūroje

P.S. Kai (jei) kada nors nusibos šis receptas, reikės išbandyti Aušros receptą, kai šonkauliukai kepami iš karto aptepus juos naminiu BBQ padažu. Dar mažiau terlionės!


Šaltinis: AML




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą