Be didelių pastangų puikus priedas prie vyno. Česnako šiuo atveju per daug būti negali - aš naudojau dvi skilteles, bet būtų nepamaišę ir daugiau. Pastangų paruošti šiai užkandėlei nereikės beveik jokių, tad kitam vyno ragavimui išsikepkite ir šio sūrio!
Taigi, mums reikės:
1 camembert sūrio
2 VŠ skysto medaus
2 VŠ alyvuogių aliejaus
2-3 skiltelių česnako
pipirų
pluoštelio šviežio čiobrelio
šakelės rozmarino
Paruošimas:
- Sūrį išimame iš įpakavimo. Sūrį dedame ant kepimo popieriaus ar folijos lapo. Aš naudojau kepimo popierių.
- Viršutinę sūrio dalį įpjauname kryžiumi. Aš dariau daugiau įpjpovų - supjausčiau rombais, tai mano sūris šiek tiek pabėgo už kraštų. Nieko blogo, bet patogiau, jei viskas yra savo vietoje.
- Sūrio viršų apšlakstome aliejumi, medumi, pagardiname pipirais, pasikirstome išspaustą česnaką ir ant viršaus pabarstome čiobreliais, uždedame šakelę rozmarino.
- Popierių ar foliją užlankstome.
- Kepame sūrį iki 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 10 minučių, tuomet atvyniojame, ir kepame dar 10 minučių, kol sūrio paviršius pagels.
- Tiekiame su grissini lazdelėmis, krekeriais ar česnakine duona. Ir, žinoma, vynu.
Prieš 1 metus: Kiaulienos išpjova, kepta orkaitėje
Prieš 2 metus: Paukštienos kukulių troškinys su pomidorais ir pupelėmis
Prieš 3 metus: Ketaus puode kepta mielinė duona su cinamonu ir razinomis
Prieš 4 metus: Šokoladinis keksas
Prieš 5 metus: Kavos keksas su šokoladu
Prieš 6 metus: Kokosiniai sausainiaiPrieš 7 metus: Višta, kepata ant alaus skardinės
Prieš 8 metus: Šokoladiniai vafliai
Prieš 9 metus: Šokoladinis pyragas
Prieš 10 metų: Sluoksniuotos tešlos baklažanų ir pomidorų pyragas su varške
Prieš 11 metų: Lašiša, kapta ant obuoliųPrieš 12 metų: Moliūginiai keksiukai
Prieš 13 metų: Riešutinis pyragas - keptas tinginys