Šį receptą nusižiūrėjau vieno PC reklaminiame žurnale. Jis man pasirodė įdomus, skanus ir lengvai bei greitai pagaminamas. Receptą aš pakeičiau pagal savo skonio receptorius bei šaldytuvo turinį. Rezultatas man tikrai patiko, o kai valgiau kitą dieną - pašildytą, jis buvo apskritai super skanus ir tada supratau, kaip jį patobulinti dar labiau. Pagal originalų receptą troškiniui skirtus produktus reikėtų tiesiog supilti į kepimo indą, iškeptus kukulius išdėlioti tolygiai ant viršaus, ir kepti iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 30 minučių. Taip padarius, patiekalas buvo visai nieko, bet šiek tiek blankokas ir kažko trūko. Kitą dieną, šildydama likučius ant viryklės, juos šiek tiek primiršau ir jie gerai pasitroškino, bet rezultatas buvo super! Ir tada aš prisiminiau, kad visiems patiekalams, kuriuose dalyvauja pomidorai, tam kad atsiskleistų visi skoniai (ir nugaruotų skysčių perteklius), juos reikia troškinti bent pusvalandį. Tad pastaba kitam kartui, kuris tikrai bus!
Taigi, mums reikės (5-6 porcijoms):
Kukuliams:
500 g maltos paukštienos
1 kiaušinio
2 VŠ manų kruopų
džiovintų česnako granulių
Provanso žolelių
druskos
pipirų
ateityje pridėčiau svogūną ir česnako keletą skiltelių
Troškiniui:
1 skardinės (~300 g) konservuotų raudonųjų pupelių
1 skardinės (~300 g) konservuotų baltųjų pupelių
2 skardinių ( po 400 g) konservuotų pomidorų (naudojau naminius)
2 saujų špinatų (neturėjau, nenaudojau)
druskos, pipirų, Provanso žolelių ar kitų mėgiamų prieskonių
1 AŠ rudojo cukraus
Paruošimas:
- Kukuliams skirtus ingredientus gerai išminkome.
- Šlapiomis rankomis formuojame nedidelius kukulius ir kepame keptuvėje arba kaip aš: orkaitėje, įkaitintoje iki 200 laipsnių temperatūros apie 15 minučių.
- Naudojant svogūną, pirmiausia jį pakepiname keptuvėje, kol suminkštės ir lengvai apskrus, tuomet beriame smulkintą česnaką ir jam paskleidus aromatą, pilame konservuotus pomidorus.
- Pomidoru sant nedidelės ugnies patroškiname bent 20 minučių.
- Tuomet pilame visas pupeles, dedame špinatus, prieskonius, viską išmaišome.
- Ant viršaus tolygiai išdėliojame kukulius.
- Šauname iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę 30-60 minučių arba uždengiame dangčiu ir patroškiname ant nedidelės kaitros tiesiog ant viryklės. Kuo ilgiau troškinsis, tuo bus gilesni skoniai.
Skanaus!
Prieš 1 metus: Ketaus puode kepta mielinė duona su razinomis ir cinamonu
Prieš 2 metus: Šokoladinis keksas
Prieš 3 metus: Kavos keksas su šokoladu
Prieš 4 metus: Kokosiniai sausainiai
Prieš 5 metus: Ispaniški ryžiai su krevetėmis
Prieš 6 metus: Cinamono juostelių pyragasPrieš 7 metus: Cukinijų ir bulvių blynai
Prieš 8 metus: Sluoksniuotos tešlos pyragas su baklažanais, pomidorais ir varške
Prieš 9 metus: Gambas al ajillo
Prieš 10 metų: Vištienos juostelės
Prieš 11 metų: Florentinai
Sveiki, ar tikrai reikia troškinti 120 min.?
AtsakytiPanaikintisveiki, tikrai ne, ačiū už pastebėjimą :) Per stori pirštai matyt :)
PanaikintiPapildydama noriu paminėti, kad visi troškiniai ir receptai, kuriuose naudojami pomidorai, turi būti troškinami mažiausiai 30 min., kad nugaruotų skystis, pomidoruose esantis cukrus karamelizuotųsi, skonis pagilėtų. Neveltui troškiniai būna skanesni kitą dieną - skoniai turi laiko susimaišyti ir įgauti sodrumą. Tad jei tik turite laiko, patroškinkite ilgiau.
AtsakytiPanaikinti