Puslapiai

2018 m. spalio 25 d., ketvirtadienis

Bolivinių balandų salotos su kriaušėmis ir mėlynojo pelėsio sūriu


Kriaušių ir mėlynojo pelėsio sūrio kombinacija išbandyta ne kartą ir, bent jau man, neišpasakytai gardi. Aš šiaip jaučiu silpnybę pelėsiniams sūriams, tad patiekalai su jais man visada būna labai skanūs. Tad kai gavau dovanai gabalėlį labai skanaus mėlynojo pelėsio sūrio, o mama įteikė maišelį paskutinių šių metų kriaušių, mintyse pradėjau lipdyti salotas. Ilgai nedaugžodžiaujant - viso šio patiekalo vinis: kriaušės+sūris+balzamiko kremas. Visa kita - užpildas :) Man buvo nerealiai skani vakarienė bei puikūs pietūs kitą dieną.


.
Taigi, mums reikės (3 porcijoms):
Salotoms:
3/4 puodelio bolivinės balandos
1 1/4 puodelio vandens
1 didelės kriaušės
100-150 g mėlyno pelėsinio sūrio
1 mažo mėlynojo svogūno (nebūtina)
poros saujų rukolos, špinatų ar kitokių salotų lapelių
saujelės graikiškų riešutų

Padažui (produktų kiekį pasireguliuokite pagal savo skonį):
2 AŠ grūdįtų garstyčių
2 VŠ balzaminio acto
1 VŠ medaus
~5 VŠ alyvuogių aliejaus
druskos

Paruošimas:
  1. Bolivinę balandą perplauname su šaltu vandeniu, kad nusiplautų kartumas, užpilame vandeniu, įdedame druskos ir verdame apie 15 min. po užvirimo arba kol neliks vandens.
  2. Kriaušes supjaustome skiltelėmis, svogūną plonais griežinėliais, sūrį nedideliais gabalėliais.
  3. Riešutus truputį pakepiname sausoje keptuvėje. 
  4. Visus salotų ingredientus sumaišome.
  5. Padažo ingredientus sumaišomeir juo apšlakstome salotas. 
  6. Jei apims jausmas, kad kažko trūksta, apšlakstykite balzaminio acto kremu, o jei jo neturite - nepadauginant balzaminiu actu, viskas stos į savo vietas.
Skanaus!




2 komentarai: