Maniau, išsikepsiu ir suvalgysiu. Kai paragavau, negalėjau neįamžinti. Viskas labai elementaru, tikiu, kad kepate panašius blynus. Bet taip pat žinau, kad kažkas tik pradeda savo kelionę virtuvėje, ir šis nuostabių blynų receptas gali praversti.
Blynams galite naudoti tiek pieną, tiek jogurtą (skystesnį), tiek kefyrą. Jei naudosite jogurtą ar kefyrą, blynai bus puresni. Aš blynus užmaišiau "iš akies", tad labai matuoti produktus tikrai nebūtina.
Taigi, mums reikės (4 didokiems blynams):
1 kiaušinio
1/2 puodelio pieno, kefyro, jogurto (jei jogurtas tirštas, praskieskite pienu)
žiupsnio druskos
cinamono, cukraus pagal skonį
1 obuolio (kartą iškepiau su bananu - buvo taip pat tobula!)
1/2 puodelio miltų (aš dažnai kvietinius keičiu į avižinius)
1/2 AŠ kepimo miltelių, jei naudojate pieną ARBA sodos - jei naudojate rūgščius pieno produktus
aliejaus ar ghee sviesto kepimui
Paruošimas:
- Kiaušinį šluotele išplakame su druska ir cukrumi, įmaišome jogurtą.
- Burokine tarka įtarkuojame obuolį, išmaišome.
- Miltus sumaišome su kepimo milteliais, suberiame į plakinį ir išmaišome.
- Kepame įkaitintoje keptuvėje su šlakeliu aliejaus ar ištipinto ghee sviesto.
Skanaus!
Prieš 1 metus: Kopūstų blynai su faršu
Prieš 2 metus: Kalafiorų salotos
Prieš 3 metus: Vyšninių pomidorų ir Parmos kumpio tarta
Prieš 4 metus: Marinuotos alyvuogės
Prieš 5 metus: Varškės keksas su kriaušėmis
Prieš 6 metus: Pilno grūdo bananiniai blynai
Prieš 7 metus: Ruginė duona su grietine (kepta duonkepėje)
Prieš 8 metus: Traškus riešutų ir obuolių pyragas
Prieš 6 metus: Pilno grūdo bananiniai blynai
Prieš 7 metus: Ruginė duona su grietine (kepta duonkepėje)
Prieš 8 metus: Traškus riešutų ir obuolių pyragas
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą