Skanus, daug darbo nereikalaujantis patiekalas, puikiai tinkantis žiemos savaitgalio pietums. Kiauliena iš mūsų (naminio) raciono kažkaip ėmė ir beveik išnyko. Bet pastaruoju metu, valgydama mieste, dažnai meniu ieškau šonkauliukų. Tad pagalvojau, o kodėl nepasigaminus jų namie. Šį kartą norėjau kažko troškinto, tad nesirinkau anksčiau orkaitėje keptų, be galo skanių šonkauliukų.
Šis receptas tikrai nenuvylė - šonkauliai buvo sultingi, minkšti, o padažas labai sodrus ir gardus, nors ir pamiršau įdėti ar neturėjau dalies padažo ingredientų.
Taigi, mums reikės (~5-6 porcijoms):
1,5 kg kiaulienos šonkaulių
druskos, pipirų
Padažui:
2 didelių svogūnų
2 didelių skiltelių česnako
1 VŠ balzaminio acto (pamiršau įpilti)
2 VŠ Vusterio padažo (neturėjau, nepyliau)
1 VŠ pomidorų padažo
1 VŠ garstyčių (naudojau grūdėtąsias)
1 VŠ cukraus (pamiršau įdėti, nepasigedau)
0,5 l sultinio (aš pyliau vandenį + sultinio kubelis - buvo truputį per sūru)
Paruošimas:
- Šonkauliukus supjaustome po 1-2 kauliukus, atsižvelgiant į jų "mėsingumą".
- Pagardiname druska ir pipirais iš abiejų pusių.
- Įkaitintoje su šlakeliu aliejaus keptuvėje apkepame šonkauliukus iš abiejų pusių ir dedame į puodą, kuriame troškinsime.
- Toje pat keptuvėje pakepiname susmulkintą svogūną kol suminkštės. Pabaigoje beriame smulkintą česnaką ir dar truputį pakepiname.
- Pakepintus svogūnus beriame į puodą pas šonkauliukus.
- Į puodą sudedame likusius padažo ingredientus, užpilame sultiniu, uždengiame puodą.
- Užverdame puodo turinį, sumažiname ugnį, kad viskas lengvai burbuliuotų ir paliekame troškintis maždaug valandai.
Prieš 1 metus: Čili sriuba (chilli con carne)
Prieš 2 metus: Citrininis obuolių pyragas
Prieš 3 metus: Morenginiai sausainiai su riešutais
Prieš 4 metus: (Varškės) Sūrio pyragas
Prieš 5 metus: Keksas su kriaušėmis
Kai nieko neturi uztenka ugnies,druskos,mesos ir meiles maistuj.
AtsakytiPanaikinti