Puslapiai

2016 m. sausio 19 d., antradienis

Troškinti kiaulienos šonkauliukai su padažu


Skanus, daug darbo nereikalaujantis patiekalas, puikiai tinkantis žiemos savaitgalio pietums. Kiauliena iš mūsų (naminio) raciono kažkaip ėmė ir beveik išnyko. Bet pastaruoju metu, valgydama mieste, dažnai meniu ieškau šonkauliukų. Tad pagalvojau, o kodėl nepasigaminus jų namie. Šį kartą norėjau kažko troškinto, tad nesirinkau anksčiau orkaitėje keptų, be galo skanių šonkauliukų
Šis receptas tikrai nenuvylė - šonkauliai buvo sultingi, minkšti, o padažas labai sodrus ir gardus, nors ir pamiršau įdėti ar neturėjau dalies padažo ingredientų. 

Taigi, mums reikės (~5-6 porcijoms):
1,5 kg kiaulienos šonkaulių
druskos, pipirų

Padažui:
2 didelių svogūnų
2 didelių skiltelių česnako
1 VŠ balzaminio acto (pamiršau įpilti)
2 VŠ Vusterio padažo (neturėjau, nepyliau)
1 VŠ garstyčių (naudojau grūdėtąsias)
1 VŠ cukraus (pamiršau įdėti, nepasigedau)
0,5 l sultinio (aš pyliau vandenį + sultinio kubelis - buvo truputį per sūru)

Paruošimas:
  1. Šonkauliukus supjaustome po 1-2 kauliukus, atsižvelgiant į jų "mėsingumą".
  2. Pagardiname druska ir pipirais iš abiejų pusių.
  3. Įkaitintoje su šlakeliu aliejaus keptuvėje apkepame šonkauliukus iš abiejų pusių ir dedame į puodą, kuriame troškinsime.
  4. Toje pat keptuvėje pakepiname susmulkintą svogūną kol suminkštės. Pabaigoje beriame smulkintą česnaką ir dar truputį pakepiname.
  5. Pakepintus svogūnus beriame į puodą pas šonkauliukus.
  6. Į puodą sudedame likusius padažo ingredientus, užpilame sultiniu, uždengiame puodą.
  7. Užverdame puodo turinį, sumažiname ugnį, kad viskas lengvai burbuliuotų ir paliekame troškintis maždaug valandai.
Skanaus!


Šaltinis: Ką suvalgyti?

1 komentaras:

  1. Kai nieko neturi uztenka ugnies,druskos,mesos ir meiles maistuj.

    AtsakytiPanaikinti