Darbe pietums dažniausiai valgau savo atsineštą maistą. Kartais vakarienę gaminu taip, kad užtektų ir rytojaus pietums, kartais susimeistrauju ką nors specialiai. Kartais labai tingiu, kartais neturiu fantazijos. Tada gelbsti paprasti, bet neprasti, o neretai ir labai skanūs patiekalai, jei taip galima juos pavadinti.
Šios salotos vienos iš elementarių, bet labai skanių serijos. Darbo tik supjaustyti pomidorą, ir lašišą, jei nusipirkote nepjaustytą. Kartais aš šias salotas susimeistrauju tiesiog darbe. Rytojui "standartinę" komplektaciją papildysiu virtu kiaušiniu, neabejoju - bus gerai.
Taigi, mums reikės (1 porcijai):
2-3 saujų gražgarsčių (rucola)
1 pomidoro ar saujos vyšninių pomidoriukų
trupučio smulkinto poro (nebūtina)
1 VŠ kaparėlių
sūdytos ar šaltai rūkytos lašišos
1-2 VŠ alyvuogių aliejaus
citrinos sulčių pašlakstyti lašišą
1 virto kiaušinio
pipirų, druskos (druską barstau tik prieš valgydama, kad nepavandenytų pomidorai)
Paruošimas:
Inde, kuriame nešimės salotas į darbą, sluoksniuojame: salotas, pjaustytus pomidorus, smulkintą porą, jei naudojame, pjaustytą lašišą, kaparėlius. Pašlakstome aliejumi, citrinos sultimis.
Supjaustome kiaušinį.
Pagardiname pipirais.
Druska gardiname tik prieš valgį.
Skanaus!
P.S. Kartais aš pirmu sluoksniu dedu virtus grikius, kad būtų sočiau.
Prieš 1 metus: Burokėlių ir mozzarellos salotos
Prieš 2 metus: Citrininis obuolių pyragas
Prieš 3 metus: Keptos dešrelės su daržovėmis
Prieš 4 metus: Greita pica
Prieš 5 metus: Troškinti rauginti kopūstai su dešrelėmis