Pasaulis jau seniai atrado grikių kepsnelius/kotletus/blynus. Aš šį atradimą padariau tik dabar. Jis mane labai maloniai nustebino. Neteigsiu, kad grikių nesijaučia - gal dėl to, kad žinojau, kas pagrindinis ingredientas - aš grikius jaučiau, bet skonis tikrai ne intensyvus. Kepsneliai pavyko labai skanūs, labai labai purūs ir minkšti. Aš valgiau su šviežių daržovių ir fetos salotomis, kurios labai tiko, bet jei patiektumėte su grybų padažu, nelabai atidų valgytoją tikrai galite apgauti :)
Taigi, mums reikės (~3 valgytojams):
245 g virtų grikių
2 nedidelių morkų (kitą sykį dėčiau dvi dideles)
1 nedidelio svogūno
3 VŠ krakmolo
2 kiaušinių
druskos, pipirų, mėgiamų prieskonių (aš dėjau krapų ir džiovinto česnako granulių (apie 1 AŠ))
Paruošimas:
Skanaus!
Paruošimas:
- Svogūnus susmulkiname ir pakepiname su šlakeliualiejaus, kol nuskaidrėja.
- Pas svogūnus beriame sutarkuotas morkas, pakepiname, kol suminkštėja.
- Visus priduktus sumaišome į vientisą masę. Ji gausis tiršta, bet vis tiek kabinama šaukštu.
- Į įkaitintą aliejų dedame po šaukštą gautos masės, kai apkepa vienapusė, apverčiame ir apkepam antrąją. Aš kad būtų užtikrinčiau, kepiau keptuvę uždengusi dangčiu.
- Galima patiekti su mėgiamu padažu, pvz., pievagrybių, ar su daržovių salotomis. Aš valgiau su puikiomis salotomis, kurios visą vasarą buvo mano favoritės - agurkas, pomidoras, mėlynas svogūnas, feta, alyvuogių aliejus, truputis citrinos sulčių ar balzaminio acto (kartais apseinu ir be rūgštelės), druska bei pipirai.
Skanaus!