Puslapiai

2013 m. rugsėjo 6 d., penktadienis

Pica su lašiša ir pomidorais


Pamačiusi šią picą Virtuvės mitų griovėjų knygoje "7 ingredientai draugams", užsimaniau jos čia ir dabar. Čia ir dabar, aišku, nesigavo, bet geriau vėliau, nei niekada. Net nežinau, ar lūkesčius buvau užsikėlusi labai aukštus, ar nežinau kokio slapto ingrediento, bet iš kojų manęs ji neišvertė. Nors buvo skanu. Savo vyriškiams iškepiau lygiai tokią pačią, tik vietoje lašišos dėjau šoninę - šis variantas visiems pasirodė skanesnis. Beja, ir picos pagrindas man nepadarė įspūdžio, gal dėl to, kad nemėgstu "bulkinių" pagrindų, man pačiu pačiausiu išlieka šis.
Kitą kartą, šią picą dar pagardinčiau česnaku bei krapais - su lašiša jie tikrai nesipyksta. Gal tai ir būtų tas trūkstamas "cinkelis"?

Taigi, mums reikės (4 porcijoms):
Picos pagrindui:
200 ml šilto pieno
2 1/2 puodelio miltų
1 AŠ sausų mielių
1 VŠ cukraus
5 VŠ alyvuogių aliejaus
druskos

Ant picos dedame:
4 VŠ alyvuogių aliejaus
2 vidutinio dydžio pomidorus
240 sūdytos lašišos
1/2 jaunos cukinijos
150g fermentinio ar mozzarella sūrio
pipirų

Pateikimui:
šviežių bazilikų
citrinos

Paruošimas:

  1. Į šiltą pieną beriame trečdalį miltų, mieles, cukrų, druską ir aliejų. Gerai išmaišome.
  2. Beriant likusius miltus, užminkome tešlą ir pusvalandžiui paliekame šiltai pakilti.
  3. Pakilusią tešlą plonai iškočiojame, apšlakstome aliejumi, išdėliojame plonais griežinėliais pjaustytus pomidorus ir cukiniją bei lašišą.
  4. Apdėliojame tarkuotu fermentiniu sūriu ar plėšyta mozzarella.
  5. Kepame iki 220 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 10 minučių.
  6. patiekiant apibarstome šviežiais bazilikų lapeliais, kas nori ir mėgsta gali apšlakstyti citrinos sultimis.

Skanaus!


Šaltinis: Virtuvės mitų griovėjų knyga "7 ingredientai draugams"

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą