Puslapiai

2013 m. rugsėjo 4 d., trečiadienis

Avinžirnių salotos su daržovėmis ir feta


Šiomis salotomis maitinausi pusę vasaros - dar vieni mano pietūs dėžutėje - man jos labai patiko, be to, iki šiol tai buvo vienintelis man žinomas būdas, kaip panaudoti baklažanus (dabar sužinojau dar vieną puikų būdą - baklažanų ir pomidorų troškinį). 
Šių salotų idėją nusižiūrėjau knygoje "Beatos virtuvė", bet finale iš Beatos recepto  liko tik avinžirniai ir baklažanas...

Taigi, mums reikės (2 porcijoms):
1 baklažano
provanso žolelių
balzaminio acto
alyvuogių aliejaus

150 g avinžirnių
2 didelių pomidorų
2 agurkų
svogūnų laiškų
fetos
druskos, pipirų
šlakelio aliejaus

Paruošimas:
  1. Avinžirnius užsimerkiame iš anksto - mažiausiai prieš 12 valandų.
  2. Baklažanus supjaustome centimetro storio griežinėliais, kuriuos perpjauname per pusę. 
  3. Baklažaną išdėliojame ant kepimo popieriumi ištiestos skardos, pašlakstome alyvuogių aliejumi, balzaminiu actu, druska, pipirais, Provanso žolelėmis.
  4. Kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 45 minutes. Iškepusius atvėsiname.
  5. Išmirkusius avnžirnius nuplauname, užpilame šaltu vandeniu ir verdame apie valandą ant nedidelės ugnies. Virimo laikas prilkauso nuo mirkymo trukmės. Svarbiausia avinžirnių nepervirti, kad nepavirstų į košę.
  6. Išvirusius avinžirnius pilame į kiaurasamtį ir paliekame nusivarvėti ir atvėsti.
  7. salotoms sluoksniuojame avinžirnius, smulkintus pomidorus, agurkus, fetą, baklažanus ir smulkintus žalumynus. Viską apšlakstome alyvuogių aliejumi ir balzaminiu actu ar citrinos sultimis jei yra poreikis.

Skanaus!



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą