Kai kepiau šiuos blynus - namai kvepėjo obuolių pyragu. Labai skanūs blynai - bent jau man - kepinių su blynais gerbėjai. Panašius kepa mano mama. Skanūs ir ką tik iškepti, ir šalti. Nieko įmantraus, bet skonis labai geras!
Taigi, mums reikės (~2 valgytojams):
1 kiaušinio
3/4 puodelio pieno
1 puodelio miltų
1/2 AŠ kepimo miltelių
1/4 AŠ druskos
1/8 puodelio cukraus
vanilinio cukraus
~1/2 AŠ cinamono (galima dėti ir daugiau)
2-3 obuolių (aš įtarkavau 1 didelį ir 1 vidutinį obuolius)
Paruošimas:
- Kiaušinį gerai išplakame, įpilame pieno ir dar paplakame.
- Sausus produktus sumaišome viename dubenyje (miltus persijojame).
- Pilame sausą mišinį į plakinį ir išplakame.
- Įmaišome tarkuotus obuolius.
- Kepame įkaitintame aliejuje. Aš vietoje aliejaus naudojau ghee.
Šaltinis: Smitten kitchen
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą