Atradau šaldiklyje veršienos. Kadangi mano špokas labiausiai mėgsta kotletus, nusprendžiau, kad tam savo radinį ir panaudosiu. Visi patiekalą užskaitėm.
Taigi, mums reikės:
Kotletams:
~500 g veršienos
3 riekelės batono be plutos
~1/2 puodelio pieno
1 vidutinio svogūno
1 kiaušinio
druskos
pipirų
džiovinto česnako granulių
malto muskato riešuto ir kardamono
Padažui:
sviesto (geriausia ghee, jis nedega ir yra skirtas kepti)
vidutinio svogūno
1 VŠ (su kaupu) miltų
~1/2 l jautienos sultinio
~1/2 puodelio grietinės
Puodelis = 235 ml
Paruošimas:
- Sumalame veršieną.
- Batono riekeles pamerkiame piene.
- Svogūną kotletams susmulkiname ir pakepiname su trupučiu sviesto.
- Maltą veršieną sumaišome su pravėsusiais svogūnais, išmirkusiomis batono riekėmis, kiaušiniu ir prieskoniais.
- Keptuvėje ištirpiname sviestą ir dedame kotletukus, suformuotus šlapiomis rankomis.
- Apkepiname kotletus. Iškepti iki galo nebūtina, tik paskrudiname paviršių.
- Iškeptus kotletus atidedame į šalį.
- Jei sviestas, kepant kotletus labai neapdegė, į jį suberiame smulkintą svogūną ir pekepiname iki skaidrumo.
- Beriame šaukštą miltų ir gerai išmaišome. Kepiname kol miltai lengvai parus.
- Supilame sultinį ir greitinę ir gerai išmaišome, kad neliktų miltų gumulėlių.
- Dedame į padažą kotletukus ir kaitiname ant nedidelės ugnies apie 15 minučių.
Skanaus!
Kotletukai man yra nesusipratimas. Man patinka, kad jie būtų kuo natūralesni, šeima reikalauja purumo. Jeigu įdedu bulkod ar manų kruopų, aš jas tik ir jaučiu. O maniškaii kaifuoja:)
AtsakytiPanaikintiAš kartais vietoj bulkos dedu krakolą, bet tada aš jį tik jaučiu, o šeima ir toliau kaifuoja.
Atradau, kai įdedu smulkiai tarkuotų kopūstų, ar cukinijų...kaifuojame visi.
O jeigu, po teisybei, man kotletukai taip ir išlikęs nesusipratimas.
Kepsnius jau įvaldžiau...galiu net pasigirti.
Aš norėčiau įvaldyti taip kepsnius kaip Tu :) Mano vyras tada būtų devintame danguje :)
PanaikintiO į kotletus aš labai dažnai įtarkuoju kopūsto, cukinijos. Niekas nesuuodžia, visiems tinka, o kotletukai būna minkšti, purūs ir sultingi. :)