Taigi, mums reikės:
2 kiaušinių
140 g cukraus
130 ml aliejaus
200 g bulvių tarka tarkuotų morkų
120 g miltų
0,8 AŠ kepimo miltelių
ant šaukštelio galo muskato riešuto
0,4 AŠ cinamono
60 g smulkintų graikiškų riešutų
Aptepui:
50 g kambario temperatūros sviesto
120 g Philadelphia ar kito kremininio sūrio (naudojau Rama Creme Bonjour)
60 g cukraus pudros
lašelis vanilės esensijos
Paruošimas:
- Riešutus dedame į storesnį maišelį ir kočėlo ar mėsos plaktuko pagalba susmulkiname.
- Miltus sumaišome su muskato riešutu, cinamonu, kepimo milteliais.
- Kiaušinius su cukrumi išplakame iki purumo.
- Į kiaušinių masę supilame aliejų, išmaišome.
- Supilame riešutus bei miltų ir prieskonių mišinį. Išmaišome.
- Sudedame tarkuotas morkas, išmaišome.
- Tešlą pilame į sviestu pateptą ar kepimo popieriumi ištiestą kepimo formą. Aš kepiau 20 cm skersmens atsegamoje torto formoje.
- Kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 30-50 min. Aš kepiau ~45 min.
- Aptepui skirtus produktus gerai išsukame ir juo aptepame atvėsusį pyrgą.
Šaltinis: Neringos blogas ir Forellės receptai, o Aušra jį pasakiškai papuošė.
Kaip man patinka morkų pyragai, tik pačiai nesiseka juos kepti :( Vis kažkokia šlapia masė gaunasi, daugiau nebesirįžtu :)
AtsakytiPanaikintiAš ir kas kartą vis bijau, kad neliktų žalias, ar kad ne perkeptų. Ir šitą kepiau, ištraukiau, sudvejojau, kišau atgal ir tada jis gražiai dar man iškilo ir gražiai apskrudo :D Nedaug trūko, kad ir man šlapia masė gautųsi :) Bet bandyti verta!
AtsakytiPanaikintiNiam labai skanu :) net ir truputį žalias nėra baisu jei ką ;) atrodo be galo skaniai
AtsakytiPanaikintiAčiū :) Ir buvo labai skanus :)
AtsakytiPanaikintiLabai gražiai ir skaniai atrodo pyragėlis!
AtsakytiPanaikintiO kas bijo šlapių morkų pyrago, rekomenduoju prieš tai morkas nusunkti. Tas pats galioja ir cukinijų, moliūgų pyragams, taip pyragas gražiai pakyla, tampa purus, nors ir drėgnas
Ačiū, Forelle :) Jis tikrai buvo skanus, ačiū, kad pasidalinai receptų :) O dėl morkų - matyt man morkų pyragai visada skanūs pavyksta dėl to, kad aš jiems naudoju morkas po sulčių spaudimo :)
AtsakytiPanaikintiTai butina isspausti sultis is morku? Ir naudoti tik isspaudas?
PanaikintiNebūtina. Tiesiog aš visada kepdama morkų pyragus naudoju išspaudas, o kad nebūtų labai sausa - įpilu šiek tiek sulčių kompensacijai. Viskas iš to tingėjimo - man tarkuoti morkas per smulkią tarką - mirtis alyvose!
PanaikintiAs per blenderi morkas susmulkinu nereikia net tarkuoti per bulvine tarka.
Panaikintio kaip ten su riesutais? :}
AtsakytiPanaikintiPapildžiau ;) Ačiū už taiklią pastabą!
PanaikintiKepiau jau 3 kartus :) Labai skanu, ypač su kokosų aliejumi, vietoje cukraus dėjau medų.
AtsakytiPanaikintiniam! Kokosų aliejus neabejotinai savo žavesio duoda!
Panaikinti