Puslapiai

2011 m. rugsėjo 27 d., antradienis

Slyvienė su brendžiu



Iš tikrųjų tai šita slyvienė virė tuo pačiu metu kaip ir slyvų džemas su šokoladu, bet kažkaip sugebėjau įrašą nutempti iki dabar. Slyvienė skani, mano žmogus paragavęs iš karto pasakė, kad su brendžiu. Aš kažkaip jo neišskyriau, matyt labai gerai dera :)


Taigi, mums reikės:
750 g slyvų jau be kauliukų
550 g cukraus
2 cinamono lazdelių
4 gvazdikėlių
20 ml brendžio

Paruošimas:
  1. Slyvas sumaišome su visais išvardintais ingredientais, išskyrus brendį, ir paliekame mažiausiai 12 val. pastovėti.
  2. Verdame ant nedidelės ugnies ~30 min. nuolat pamaišant ir nugraibant putas. Kadangi manasis mažasis šefas prabudo anskčiau nei priklausė ir nenulipo nuo rankų, tai viriau aš ilgai ir mano košė gavosi peiliu pjaustoma.
  3. Išimame cinamono lazdeles ir blenderio pagalba viską sutriname iki vientisos masės.
  4. Vėl dedame ant viryklės, užverdame, supilame brendį, užverdame ir išpilstome į sterilizuotus stiklainius.


Šaltinis: Aguonėlė

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą