Kai užmačiau šiuos kukuliukus pas Iloną prisiminiau, kad mama kažkada tokius irgi gamindavo. Ir buvo labai skanu. Taigi nusprendžiau ir pati pasigaminti. Ir tikrai, nenusivyliau. Kadangi kukuliukų iškepiau daugiau nei pakankamai - dalį užšaldžiau ir po kiek laiko apturėjom dar kartelį skanią vakarienę.
Taigi mums reikės :
300 g maltos mėsos (naudojau kalakutienos faršą)
1 VŠ krakmolo
1 kiaušinis
1 nedidelis svogūnas
Padažui:
Grietinėlės
Pieno
1 VŠ miltų
I variantui:
Pakelio šaldytų daržovių
Svogūno
2 česnako skiltelių
aliejaus
sviesto
druskos
pipirų
II variantui:
3 morkų
Svogūno
2 česnako skiltelių
aliejaus
sviesto
druskos
pipirų
Paruošimas:
- Kukuliams skirtus ingredientus sumaišome, formuojame nedidelius rutuliukus ir apkepame keptuvėje su trupučiu aliejaus.
- Troškinimui skirtą svogūną ir česnaką supjaustome, apkepame aliejuje.
- I variantui skirtas šaldytas daržoves beriame į keptuvę, suberiame kukulius, sumaišytus padažo ingredientus ir troškiname kol suminkštės daržovės.
- Antrą kartą kukuliukus ruošiau kitaip. II variantui skirtas morkas beriame į keptuvę kartu su svogūnais ir česnakais ir šiek tiek pakepiname. Suberiame kukulius, sumaišytus padažo ingredientus ir troškiname kol suminkštės morkos.
Skanaus!
Šaltinis: Skanus gyvenimas
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą