Puslapiai

2011 m. kovo 17 d., ketvirtadienis

Bananų duona



Sunku apsakyti koks jausmas apėmė paragavus šios bananų duonelės. Sakyti "Tobula" nedrįstu, bet man būtent taip pasirodė. Labai išskirtinio skonio kepinys. Skonis stiprus, sodrus. Pati duonelė labai puri ir drėgna. Tiesa, dėl skonio sodrumo ji patiks tikrai ne kiekvienam. MB įvertino, kaip "įdomų" skonį - valgyti galima, bet ne daugiau poros gabalėlių :) Taigi bananų, medaus ir cinamono mylėtojai - pirmyn. Juolab, kad užsimaišo šį duonelė per 5 minutes.

Taigi mums reikės:
2-3 vidutinio dydžio bananų (gerai prinokę, su juodomis dėmelėmis)
75 ml medaus
75 ml aliejaus
120 ml  (100 g) rudojo cukraus
240 ml (160 g) miltų
1 AŠ kepimo miltelių
0,5 AŠ sodos
1 AŠ cinamono
žiupsnio druskos

Procesas:

  1. Bananus, medų, aliejų, cukrų, druską ir cinamoną blenderio pagalba išplakam iki vientisos masės.
  2. Miltus sumaišome su soda ir kepimo milteliais ir įsijojame į bananų masę. Išmaišome.
  3. Kepame apie 30-40 min. iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Patikriname su mediniu pagaliuku, jei jis beveik sausas - duonelė iškepė!



Skanaus!


Šaltinis: Žiupsnelis druskos

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą