Puslapiai

2011 m. kovo 16 d., trečiadienis

Putojanti kakava


Jau koks mėnuo vis perku grietinėlę tikėdamasi, kad pasidarysiu kokios prašmatnesnės kavos, kakavos ar karšto šokolado. Bet vis neatsiranda proga. Vienai sau daryti neįdomu, o kai namie būna MB, vis neįtaikau į kontekstą. Bet vieną vakarą kontekstas atsirado ir pruošiau prašmatnesnės kakavos. Buvo skanu, bet prie jos jau nieko nesinorėjo, nes nuo grietinėlės ji buvo rieboka, bent jau man. Kitu sykiu prašmatnumo sieksiu grietinėlę pakeisdama šaukštu vanilinių ledų.

Taigi mums reikės:
2 puodelių pieno
2 VŠ kakavos
cukraus pagal skonį
1 AŠ vanilinio cukraus
2 VŠ plaktos grietinėlės
žiupsnio cinamono


Procesas:

  1. Sumaišome sausuosius ingredientus puodelyje. Įpilame pora šaukštų pieno ir gerai išmaišome, kad neliktų gumulėlių.
  2. Pieną užviriname.
  3. Supilame į pieną kakavos ir prieskonių mišinį.Užviriname dar kartą.
  4. Išplakame grietinėlę su trupučiu cukraus ir išpilstome į puodelius. Ant grietinėlės pilame kakavą. Papuošiame kakavos milteliais ar cinamonu ir mėgaujamės. 


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą