Labai skanus ir paprastas patiekalas. Kaip ir anksčiau mano keptas netikras zuikis, skanus ir karštas ir šaltas - su duona ir agurkais. Man tiesa, ryžių pasirodė daugoka, taigi kitam kartui aš ryžių kiekį pamažinčiau.
Taigi mums reikės:
700 g kalakutienos (ar kitokios maltos mėsos)
1 morkos
1 svogūno
100 ml pieno (neturėjau - naudojau grietinėlę)
1 didelio kiaušinio
6-8 VŠ džiūvėsėlių
100 g nevirtų ryžių
3 skiltelių česnako
3 VŠ pomidorų padažo
druskos, pipirų, kitų prieskonių
3 nedidelių pievagrybių (pridėjaunuo savęs)
Aptepimui:
1 VŠ majonezo
1 VŠ pomidorų padažo
50 g fermentinio sūrio
Procesas:
- Pakepiname smulkintą svogūną. Ten pat beriame smulkintus pievagrybius ir kiek pakepiname.
- Į faršą pilame kepintus svogūnus su pievagrybiais, lengvai paplaktą kiaušinį, tarkuotą morką, smulkintas česnako skilteles, pomidorų padažą, pilame pieną ir dedame džiūvėsėlius. Džiūvėsėlių kiekį reguliuojame pagal masės tirštumą.
- Sudedame išvirtus ryžius.
- Formuojame kepalėlius, arba, kaip pabandžiau nusižiūrėjusi - dedame į pailgą kekso formą. Man iš šito kiekio į vieną netilpo. Taigi gavosi du "kūdi zuikučiai".
- Aptepame majonezo ir pomidorų padažo maišiniu ir kepame 1 val. iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Man aptepas eigoje pradėjo gerokai degti, deja, tai pamačiau per vėlai, kitą sykį uždengčiau iš karto su folija, arba aptepčiau vėliau.
- Likus 10 min. iki kepimo pabaigos, apibarstome tarkuotu fermentiniu sūriu. Stebėkite, kad sūris per daug neapskrustų (kaip man).
Šaltinis: AJ receptai.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą