Lietiniai neabejotinai ir neginčytinai skanūs ir minkšti. Bet man vis tiek kančia stovėt prie keptuvės tiek laiko. O kadangi su lietiniais aš nedraugauju, tai kol atitaikiau temperatūrą kepimo. Bet kas moka kepti blynus - išbandykit, nesigailėsit!
Taigi mums reikės:
250 g varškės
350 ml pieno
2 kiaušinių
10 VŠ aliejaus
1/4 AŠ sodos
Miltų, kad tešla taptų tiršta ir vientisa
cukraus, druskos pagal skonį
Verdančio vandens
Procesas:
- Varškę, pieną, kiaušinius, cukrų ir druską išplakame iki vientisos masės (tai padaryti labai lengva su "blenderiu").
- Maišant supilame miltus, tiek, kad tešla būtų tiršta, bet dar išmaišome.
- Sudedame gesintą sodą.
- Supilame aliejų.
- Nuolat maišant į tešlą pilame verdantį vandenį. Pilti tiek, kad tešla pasidarytų lietinių tešlos tirštumo.
- Kepame kaip lietinius :)
Šaltinis: Skanus gyvenimas
kiek sodos? nesupratau biski :)
AtsakytiPanaikintiAčiū už komentarą! :) Jau ištaisiau savo išsiblaškymo klaidą :)
AtsakytiPanaikintidekui :)
AtsakytiPanaikinti