Puslapiai

2011 m. vasario 3 d., ketvirtadienis

Florentinai


Kartą paragavęs negali sustoti. Paragavusi pirmojo iš karto pagalvojau, reik kepti dar - iš karto! Dabar pat! Jei neturite valios atsispirti skanėstams, geriau net ir nekepkite.

Taigi, mums reikės:
140 g migdolų riekelių, saulėgrąžų, sėmenų, sezamo sėklų (kitą sykį dėjau150 g - geriau)
50 g cukraus (kitą kartą dariau dvigubą porciją - dėjau  85 g, man tiko, vyrui norėjosi vos daugiau saldumo)
žiupsnis jūros druskos
1 kambario temperatūros kiaušinio
1 apelsino žievelė (nedėjau)
1/2 AŠ vanilinio cukraus

Paruošimas:

  1. Sumaišome visus ingredientus.
  2. Dedame masę šaukšteliu ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Florentinus formuojame kuo plonesnius.
  3. Kepame 10 - 15 min. kol pagels iki 150 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Aš kepiau 12 min. Svarbu kepti ne aukštesnėje temperatūroje kaip 150 laipsnių, nes kitaip kraštai apskrus, o vidus liks minkštas. Šiuos florentinus kepiau dvejose skirtingose orkaitėse. Kepant antroje orkaitėje, kepimo laikas buvo reikalingas kiek ilgesnis - apie 20 min. Tiesiog stebėkite, kad florentinai būtų gražios auksinės spalvos.
  4. Atvėsę florentinai lengvai nusiima nuo popieriaus.
  5. Florentinus, laikome uždarame inde, kad neprarastų traškumo.
  6. Iš nurodyto produktų kiekio išeina viena skarda florentinų.
Skanaus!


Šaltinis: Plaktuvo užrašai

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą