Šiuos blynus aš pirmą kartą paragavau pas mano žmogaus mamą. Man neapsakomai patiko, taigi namie kepiau jaukelis kartus. Gal jie tokie skanūs man dėl to, kad labai mėgstu bulvinius blynus, o šių blynų skonis ir yra kaip bulvinių blynų, tik jie labai lengvi, nesijaučia sunkumo.
Taigi, mums reikės:
Cukinijos dalies
2 bulvių
2 kiaušinių
Svogūno
2 VŠ miltų
druskos, pipirų
Paruošimas:
- Nulupame cukinijos žievę ir pašaliname sėklas. Sutarkuojame burokine tarka.
- Sutarkuojame bulves bulvine tarka.
- Sudedame kiaušinius, miltus, smulkiai supjaustytą svogūną, druską, pipirus. Išmaišome.
- Kepame kaip bulvinius blynus.
Skanaus!
tikrai nuostabūs blynai
AtsakytiPanaikintiSmagu, kad patiko - jie vieni iš mano favoritų :)
PanaikintiBlynai skanūs, bet neklaidinkit žmoniųsu dviem šaukštais miltų. Bulvių dėjau 3 vnt, o miltų ne 2, 4 ir ne 6 šaukštus, nes kepimo eigoj cukinijos išleidžia sultis. Darai viską pagal receptą ir pusė blynų gaunasi košės pavidalo.
AtsakytiPanaikintičia ne konditerija, kur kievienas gramas svarbus :) gal daugiau cukinijos įtarkavote, gal daugiau druskos nei aš įdėjote :) Gal labiau išsigandote skystos tešlos :) variantų gali būti ne vienas, ir svarbiausia, kad blynai buvo skanūs :)
Panaikinti