Puslapiai

2010 m. lapkričio 3 d., trečiadienis

Avokadų ir tuno užtepas



Kai norisi lengvos vakarienės, o šaldytuve yra avokadų, visada darausi avokadų ir tuno užtepą. Jis man idealiai tinka su duona ir balto vyno taure (na pastaroji dalis gal po kokio pusmetuko...)


Taigi mums reikės:
2 avokadų
2 skiltelių česnako
1 nedidelio mėlynojo svogūno
2 pomidorų
1 skardinės tuno savose sultyse
Citrinos sulčių
druskos, pipirų
Šlakelio alyvuogių aliejaus

Procesas:

  1. Avokadus nulupame, masę sutriname.
  2. Pašlakstome citrinos sultimis. Jos suteikia malonaus rūgštumo, o taip pat sustabdo avokado tamsėjimą,
  3. Įspaudžiame česnaką.
  4. Sudedame smulkiai supjaustytą svogūną, pomidorus.
  5. Įpilame šlakelį aliejaus.
  6. Sudedame tuną, prieš tia nupylus sultis.
  7. Viską išmaišome, įdedame pagal skonį druskos, pipirų.
P.S. iš šio kiekio mes dviese visai sočiai pavalgome.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą