Labai dažnai gaminamas patiekalas mūsų namuose. Paprasta pagaminti ir tikrai labai skanu. Tiesa, aš dažniausiai naudoju ne recepte rekomenduojamą jautieną, o kiaulieną, nes būtent kiaulienos faršo dažniausiai randu savo šaldymo kameroje. Na, o vyno pilu irgi ne visada.
Taigi, mums reikės:
2 VŠ alyvuogių aliejaus
2 svogūnų
3 česnako skiltelių
500 g liesos maltos jautienos
400 g pievagrybių
3 VŠ pomidorų tyrės
150 ml raudonojo vyno
3 lauro lapelių
400 g konservuotų pomidorų
150 ml jautienos sultinio
Paruošimas:
- Pakepiname susmulkintus svogūnus ir česnakus, kol suminkštės.
- Sudedame jautieną į keptuvę, sumaigome šakute, kad būtų biri ir kepiname ant didelės ugnies.
- Apkepus mėsai sudedame smulkintus grybus, pomidorų tyrę, lauro lapelius, supilame vyną ir gerai viską išmaišome. Užviriname ir troškiname 2 min.
- Sudedame pomidorus, supilame sultinį, įdedame druskos bei pipirų.
- Uždengiame ir troškiname ant nedidelės ugnies 30-40 min.
- Kol padažas troškinasi išverdame makaronus.
Skanaus!
As ragavau kai pylei vyno - buvo labai skanu :)
AtsakytiPanaikinti