Puslapiai

2010 m. birželio 13 d., sekmadienis

Spageti su Bolonės padažu


Labai dažnai gaminamas patiekalas mūsų namuose. Paprasta pagaminti ir tikrai labai skanu. Tiesa, aš dažniausiai naudoju ne recepte rekomenduojamą jautieną, o kiaulieną, nes būtent kiaulienos faršo dažniausiai randu savo šaldymo kameroje. Na, o vyno pilu irgi ne visada.

Taigi, mums reikės:
2 VŠ alyvuogių aliejaus
2 svogūnų
3 česnako skiltelių
500 g liesos maltos jautienos 
400 g pievagrybių
3 VŠ pomidorų tyrės
150 ml raudonojo vyno
3 lauro lapelių
400 g konservuotų pomidorų
150 ml jautienos sultinio

Paruošimas:

  1. Pakepiname susmulkintus svogūnus ir česnakus, kol suminkštės.
  2. Sudedame jautieną į keptuvę, sumaigome šakute, kad būtų biri ir kepiname ant didelės ugnies.
  3. Apkepus mėsai sudedame smulkintus grybus, pomidorų tyrę, lauro lapelius, supilame vyną ir gerai viską išmaišome. Užviriname ir troškiname 2 min.
  4. Sudedame pomidorus, supilame sultinį, įdedame druskos bei pipirų.
  5. Uždengiame ir troškiname ant nedidelės ugnies 30-40 min.
  6. Kol padažas troškinasi išverdame makaronus.
Skanaus!



Šaltinis: Rimi receptai

1 komentaras: