Puslapiai

2010 m. birželio 14 d., pirmadienis

Varškės pynutės





Mano mėgstamiausi kepiniai yra pyragai, nes sąlyginai su jais mažai terlionės. Bet pamačiusi šių bandelių foto, nusprendžiau būtinai jas išbandyti. Bandelės tikrai skanios, ne per saldžios, purios ir idealiai tinka su pienu. Pasigailėjau, kad kepiau tik iš pusės normos (pabandymui).

Taigi mums reikės:

300 g miltų
2 AŠ kepimo miltelių
100 g cukraus
1 AŠ vanilinio cukraus
150 g varškės
1 kiaušinis
100 ml pieno
50 ml aliejaus
žiupsnio druskos

Paruošimas:
  1. Baltymą išplakame su cukrumi. Supilame pieną, aliejų, vanilinį cukrų, druską, įmaišome varškę. 
  2. Suberiame persijotus, su kepimo milteliais sumaišytus, miltus ir užminkome tešlą. 
  3. Tešlą padaliname į 12 dalių. Kiekvieną dalį dar daliname į tris dalis. Iš kiekvieno gabaliuko suformuojame ~ 15 cm ilgio juosteles, kurias supiname į pynutes. 
  4. Kasytes dedame ant kepimo popieriumi išklotos skardos. 
  5. Kiaušinio trynį sumaišome su 1 VŠ pieno ir aptepame bandeles. Bandeles galima pabarstyti cukrumi, maltais migdolais ir pan. 
  6. Kepame iki 200° C įkaitintoje orkaitėje ~ 20 min. 
Skanaus!

Šaltinis: SM

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą