Paprastas, jaukus ir skanus patiekalas. Nieko įmantraus nei gamybos technikos, nei skonio atžvilgiu, bet tikrai skanu. Bevalgydama šiuos kukuliukus pagalvojau tik apie vieną galimą pakeitimą - vietoje ryžių į maltą mėsą įmaišyti tarkuotą cukiniją, kuri suteiktų drėgmės, minkštumo ir lengvumo. Ryžiai skonio negadino, bet su cukinija jausčiausi geriau :)
Taigi, mums reikės:
Kukuliams:
500 g maltos vištienos ar kalakutienos
1 puodelio virtų ir atvėsintų ryžių (atitikmuo - 1/2 puodelio nevirtų)
1 didelio kiaušinio
1 nedidelio svogūno, smulkinto
1 skiltelės česnako, išspaustos
druskos, pipirų pagal skonį
1/2 puodelio miltų, kukulių apvoliojimui
aliejaus, kepimui
Padažui:
2 VŠ sviesto
2 VŠ miltų
2 puodelių sultinio
3-4 VŠ grietinės ar graikiško jogurto
drusoks, pipirų pagal skonį
1/2 AŠ šaukštelio paprikos miltelių (keičiau žiupsniu muskato)
Paruošimas:
- Kukuliams skirtus produktus suminkome iki vientisos masės ir apvoliojame kiekvieną miltuose.
- Kukulius apkepame įkaitintoje keptuvėje su šlakeliu aliejaus: pakepame vieną pusę apie 4 minutes, apverčiame, uždengiame keptuvę ir pakepame dar 3-4 minutes. Iškeptus išimame iš keptuvės ir atidedame.
- Toje pačioje keptuvėje, kurioje kepė kukuliai ištirpiname sviestą, beriame miltus ir pakepiname, kol lengvai apkeps - taps gelsvos spalvos.
- Palengva, nuolat maišant, į keptuvę pilame sultinį ir kaitiname, kol sutirštės. Čia man labai praverčia plakimo šluotelė - be streso gaunasi tolygus padažas.
- Padažą pagardiname prieskoniais, grietine, išmaišome ir paragaujame ar nieko netrūksta.
- Suberiame kukulius, išmaišome, uždengiame ir ant nedidelės kaitros kaitiname, kol kukuliai sušils.
- Tiekiame pabarstytus smulkintomis petražolėmis, bulvių koše ir mėgiamomis salotomis.
Šaltinis: Natasha's kitchen
Prieš 1 metus: Kokosinė kario sriuba su krevetėmis
Prieš 2 metus: Jautienos troškinys su Guiness alumi
Prieš 3 metus: Šokoladainis Starbucks'e
Prieš 4 metus: Tortas "Juodasis miškas"
Prieš 5 metus: Trijų šokoladų tortas
Prieš 6 metus: Naminė NutellaPrieš 7 metus: Aguoninis tortas su baltuoju šokoladu ir avietėmis
Prieš 8 metus: Aguonų vyniotinis
Prieš 9 metus: Likeris "Vasara"
Prieš 10 metų: Cinamono bandelių pyragas
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą