Šakalai makalai vakarienė, kurioje visko gausu: ir mėsa, ir daržovės, ir makaronai, ir sūūūris. Nieko sudėtingo, nieko įmantraus, bet patiekalas tikrai geras ir skanus. Jam paruošti labai daug darbo ar išmonės nereikės, bet laiko - prireiks. Tad jis tiks savaitgalio pietums, arba (kaip padariau aš), vieną vakarą viską pasiruošiau, kitą vakarą tik grįžusi namo įjungiau orkaitę ir jai įkaitus pašoviau apkepą kepti.
Taigi, mums reikės (20x30 cm kepimo indui):
500 g maltos kalakutienos
2-3 vidutinio dydžio svogūnų
1 paprikos
1 morkos
4 pievagrybių
400 g konservuotų pomidorų (naudojau naminius)
2 puodellių marinara padažo (aš šliūkštelėjau pusę stiklainio naminio pomidorų padažo, galėjau ir visą suversti)
2 puodelių vandens
1/2 AŠ Itališkų ar Provanso prieskonių
druskos, pipirų
200 g mozzarela sūrio
200 g makaronų, nevirtų
Paruošimas:
- Keptuvėje įkaitiname šlakelį aliejaus ir apkepiname kalakutieną, pagardiname druska ir pipirais. Išpilame iš keptuvės į kepimo indą.
- Vėl įkaitiname šlakelį aliejaus ir kelias minutes pakepiname smulkintus svogūnus, vėliau į keptuvę pas juos suberiame smulkintas morkas, papriką, pievagrybius ir kepiname 6-7 minutes, kol daržovės suminkštės.
- Į keptuvę pas daržoves sugrąžiname kalakutieną, supilame visus likusius ingredientus, išskyrus makaronus ir sūrį, užviriname, sumažiname kaitrą ir paliekame pasitroškinti 20 minučių.
- Padengiame kepimo indo dugną daržovių ir mėsos troškiniu. Naudojame jo tik tiek, kad pasidengtų dugnas.
- Paskirstome makaronus (čia sūrio mėgėjai galėtų pabarstyti paildomą sluoksnį sūrio. Šita mintis man šovė jau bevalgant apkepą).
- Ant viršau spaskirstome likusį troškinį.
- Pabarstome tarkuota mozzarella.
- Kepame iki 175 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 55 minutes. Mums nepatinka suskrudęs sūris, tad 45 minutes aš kepiau uždengusi folija, vėliau foliją nudengiau.
Šaltinis: Skinny taste
Prieš 1 metus: Varškės keksas
Prieš 2 metus: Jautienos troškinys su Guiness alumi
Prieš 4 metus: Orkaitėje kepti vištienos kepsneliai
Prieš 5 metus: Orkaitėje troškinti šonkauliai
Prieš 6 metus: Čili sriubaPrieš 7 metus: Baklažanų ir pomidorų apkepas
Prieš 8 metus: Obuoliais ir šonine užkepta vištiena
Prieš 9 metus: Virti varškėtukai
Prieš 10 metų: Cinamono bandelių pyragas
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą