Taigi, mums reikės (~3 valgytojams):
1 kiaulienos išpjovos
Sausam marinatui:
1/3 AŠ paprikos miltelių
1/4 AŠ česnako granulių
1/4 AŠ džiovintų čiobrelių
1/4 AŠ džiovinto rozmarino
druskos, pipirų
Medaus-česnakų glazūrai (glaze):
1 didelės skiltelės česnako, išspausto
1 VŠ medaus, skysto
1-2 AŠ sojos
1 AŠ Dižono garstyčių
1 AŠ aliejaus
Paruošimas:
- Išpjovą nusausiname popieriniais rankšluosčiais.
- Sauso marinato prieskonius sumaišome ir jais įtriname išpjovą. Paliekame valandą pasimarinuoti.
- Įkaitiname keptuvę su keliais šaukštais aliejaus ir apskrudiname iš visų pusių išpjovą. Išimame iš keptuvės.
- Glazūrai skirtus produktus sumaišome ir jais aptepae išpjovą.
- Dedame į kepimo indą.
- Kepame iki 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 15-20 minučių, kol vidinė išpjovos temperatūra pasiekia 62 laipsnius. Išimame iš orkaitės, apsukame folija ir leidžiame 10 minučių pailsėti.
- Valgėme su traiškytomis bulvytėmis ir ridikėlių salotomis (ridikėliai, krapai, druska, pipirai, grietinė). Buvo sunku sustoti.
Skanaus!
Prieš 1 metus: Paukštienos kukulių troškinys su pomidorais ir pupelėmis
Prieš 2 metus: Ketaus puode kepta neminkyta duona su razinomis ir cinamonu
Prieš 3 metus: Šokoladinis keksas
Prieš 4 metus: Kavos keksas su šokoladu
Prieš 5 metus: Kokosiniai sausainiai
Prieš 6 metus: Višta, kepta ant alaus skardinėsPrieš 7 metus: Šokoladiniai vafliai
Prieš 8 metus: Šokoladinis pyragas
Prieš 9 metus: Sl.tešlos pyragas su baklažanais, pomidorais ir varške
Prieš 10 metų: Lašišos didkepsniai ant obuolių
Prieš 11 metų: Moliūginiai keksiukaiPrieš 12 metų: Naminis lydytas sūris
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą