Troškinys pavyko kupinas sodrių skonių ir spalvų. Ryškios spalvos lėkštėje tamsiuoju metų periodu dar labiau aktualu. Dar vienas privalumas - darbo tikrai niekingai mažai, ypač palyginus su gautu rezultatu, kuris puikiai tinka bet kuriuo metų laiku.
500 g vištų šlaunelių mėsos
mėgiamų prieskonių
2 nedidelių svogūnų
1 česnako skiltelės (manoji buvo degtukų dėžutės dydžio)
1 didelės morkos
1 raudonos paprikos
5-6 pievagrybių
5 vnt. saulėje džiovintų pomidorų puselių
3 bulvių
1 kubelio sultinio (naudojau daržovių)
1 rozmarino šakelės
Paruošimas:
- Vištieną marinuojame mėgstamais prieskoniais. Aš naudojau paprikos miltelius, kuminą, pipirus, druską, česnako granules. Užpyliau šiek tiek aliejaus, balzamiko acto, išmaišiau ir palikau šaldytuve pasimarinuoti pora valandų.
- Įkaitiname keptuvę ant šiek tiek kaitresnės ugnies su šiek tiek ghee sviesto. Apkepame vištieną. Iškepti visiškai nereikia, užteks apskrudinti. Ji dar troškinsis troškinyje.
- Aš troškinimui naudojau emaliuotą ketaus puodą, tad daržoves kepinau jau jame.
- Įkaitiname ghee sviestą puode, ir beriame plunksnelėmis pjaustytus svogūnus.
- Svogūnams nuskaidrėjus, beriame smulkintą česnaką.
- Paskui česnaką beriame kubeliais pjaustytas morkas, tuomet papriką ir pievagrybius. Pakepiname daržoves kelias minutes.
- Iškeptą vištieną supjaustome didesniais gabalėliais ir beriame į puodą.
- Suberiame kubeliais pjaustytas bulves.
- Į keptuvę, kurioje kepė vištiena, įpilame vandens ir su mentele visą prikepusį gėrį nugramdome ir pilame į puodą. Įpilame papildomai vandens, kad daržovės būtų neapsemtos per pirštą.
- Įdedame sultinio kubelį (nebūtina, bet man patinka), rozmarino šakelę, saulėje džiovintus pomidorus, išmaišome, uždengiame ir paliekame troškintis 40 min. Aš po puodo dangčiu dar uždėjau kepimo popieriaus lapą, kad sandariau užsidengtų.
- Valgome vieną ar su čiabata.
Skanaus!
Prieš 1 metus: Kombučia
Prieš 2 metus: Švediški kukuliai
Prieš 3 metus: Šeivamedžio žiedų šerbetas
Prieš 4 metus: Vaflinis tinginys
Prieš 5 metus: Kefyriniai keksiukai
Prieš 6 metus: Sluoksniuotos tešlos pyragėliai su brie, dž.spanguolėmis ir cinamonuPrieš 7 metus: Makaronai su trijų rūšių sūriu
Prieš 8 metus: Sumuštinis su vištiena ir obuoliu
Prieš 9 metus: Makaronai su feta, cukinija ir pomidorais
Prieš 10 metų: Pūsti blynai su kefyru
Prieš 11 metų: Spageti su cukinija ir lašišaPrieš 12 metų: Vištiena, marinuota grietinėlėje
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą