Kai tik pavasarį mano pakeltose lysvėse pradeda žaliuoti laiškiniai svogūnai, laiškiniai česnakai ir narcizalapiai česnakai, šviežių žalumynų ilgesį sunku suvaldyti. Tada juos naudoju visur ir visaip. na gal tik į desertus nededu.
Šis receptas net ne receptas, o idėja, bet - labai skani idėja! Tinka bet kuriuo dienos metu ir kaip patiekalas, ir kaip užkandis.
O recepto beveik ir nėra, viskas matosi nuotraukoje, ir visi kiekiai, kaip mano mama sako - "iš akies".
Taigi, mums reikės:
Varškės (tiktų ir grūdėta varškė, tuomet jogurto nebereikia)
Natūralaus jogurto
svogūnų laiškų (aš naudojau laiškiunius česnakus ir svogūnus, bei narcizalapius svogūnus)
česnako skiltelės, jei naudojate tik svogūnų laiškus
Ridikėlių
šalto rūkymo lašišos
druskos, pipirų
Paruošimas:
Visus ingredintus susmulkiname, sumaišome, pagardiname druska ir pipirais ir valgome su juoda duona.
Skanaus!
Prieš 1 metus: Vištos kepenėlės su svogūnais
Prieš 2 metus: Šokoladinis pyragas su kokosiniu varškės įdaru
Prieš 3 metus: Tortas "Rafaelo"
Prieš 4 metus: Tortas "Napoleonas"
Prieš 5 metus: Befstrogenas
Prieš 6 metus: Varškės pyragas su slyvomisPrieš 7 metus: Mielinis pyragas su cinamonu
Prieš 8 metus: Čenakai su vištiena
Prieš 9 metus: Kakavinis bananų glotnutis
Prieš 10 metų: Bulvių ir faršo apkepas