Kai šeimyna eilinį kartą užsisakė kotletų vakarienei, aš užsakymą išpildžiau (iš dalies) ir paruošiau švediškų kukulių.
Kukuliukai puikūs! Padažas man buvo labai skanus, kol neįdėjau garstyčių ir vusterio padažo. Receptai, kuriuos peržiūrėjau prieš ruošdama šiuos kukulius, labai panašūs. Padažai irgi praktiškai identiški, išskyrus vusterį ir garstyčias: vieni juos naudoja, kiti - ne, kiti keičia spanguolių, raudonųjų serbentų džemais. Aš kitą kartą jų taip pat nenaudočiau.
Taigi, mums reikės (apie 30 mažų kukuliukų):
Kukuliams:
500 g maltos jautienos (aš naudojau jautieną ir kiaulieną)
1/4 puodelio džiūvėsėlių
1 kiaušinio
1 nedidelio svogūno, smulkiai tarkuoto
1 VŠ smulkintų petražolių
1 VŠ smulkintų petražolių
1/4 AŠ maltų kvapiųjų pipirų
1/4 AŠ malto muskato
1/2 AŠ džiovinto česnako granulių
žiupsnio juodųjų pipirų
1/2 AŠ druskos
Padažui:
4 VŠ sviesto (naudojau ghee)
3 VŠ miltų
2 puodelių jautienos sultinio
1 puodelio grietinėlės (naudojau 18 proc. riebumo), galima keisti 3 VŠ grietinės
1 VŠ Vusterio padažo
1 AŠ garstyčių, naudojau grūdėtąsias
druskos ir pipirų
1 puodelis = 236 ml
Paruošimas:
- Visus kukuliams skirtus produktus sumaišome, įpilame apie pusę puodelio vandens ir gerai išminkome. Įpilti vanden gaminant iš maltos mėsos išmokau iš mamos. Mėsa būna drėgnesnė.
- Formuojame norimo dydžio kukuliukus ir apkepame juos iš visų pusių įkaitintoje keptuvėje su šaukštu aliejaus ir sviesto. Atidedame į šalį ir uždengiame, kad neatvėstų.*
- Jei sviestas, kuriame kepė kukuliai, nesudegęs ir sudedame padažui skirtą sviestą.
- Sviestui įkaitus, nuolat maišant beriame miltus ir kepiname, kol parus.
- Į keptuvę nuolat maišant supilame karštą sultinį. Iš pradžių padažas neatrodys gražiai, bet ilgainiui maišant pasidarys vientisas.
- Įpilame grietinėlę, vusterio padažą ir garstyčias ir išmaišome. Paragaujame, jei trūksta druskos - pasūdome.
- Suberiame kukulius, pamaišome ir leidžiame pora minučių pasitroškinti, kad kukuliai sušiltų.
- Tiekiame su tagliatelle makaronais, ryžiais arba bulvių koše ir salotomis, kaip tiekiau aš.
*šiuos kukuliukus kepiau ir vieno kąsnio sumuštiniams. Kepiau juos orkaitėje: įdėjau suformuotus kukuliukus į iki 230 laipsnių įkaitintą orkaitę, tuomet karštį sumažinau iki 200 laipsnių ir kepiau 15 minučių, kol kukuliukų vidus nebebus rausvas. Tuomet kelioms minutėms įjungiau grilį, kad lengvai ir skaniai apskrustų.
Prieš 1 metus: Šeivamedžio žiedų šerbetas
Prieš 2 metus: Nekeptas vaflių tortas arba vaflinis tinginys
Prieš 3 metus: Kefyriniai keksiukai
Prieš 5 metus: Makaronai su trijų rūšių sūriu
Prieš 6 metus: Sumuštinis su vištiena ir obuoliuPrieš 7 metus: Makaronai su feta, cukinija ir pomidorais
Prieš 8 metus: Pūsti blynai su kefyru
Prieš 9 metus: Spageti su lašiša ir cukinija
Prieš 10 metų: Vištienos gabalėliai marinuoti grietinėlėje
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą