Šis apkepas labai greitai ir paprastai paruošiamas. Man jis puikiai tiko lengvai, neapsunkinančiai vakarienei. Valgiau aš jį ir dar norėjosi.
Ketinau beruošdama šį apkepą pasukčiauti ir daržovių neapkepti, bet apsigalvojau ir gerai padariau - jos nebūtų spėję iškepti.
Taigi, mums reikės (18 cm skersmens kepimo formai):
1 raudonosios paprikos
400 g (1/2) vidutinės cukinijos
2 didelių skiltelių česnako
400 g varškės, naudojau 9% riebumo
2 kiaušinių
2-3 VŠ tarkuoto kietojo sūrio
pluoštelio petražolių, krapų, svogūnų laiškų
1/2 AŠ rūkytos paprikos miltelių
didelio žiupsnio čili dribsnių
druskos, pipirų,
2 VŠ tarkuoto kietojo sūrio pabarstyti ant viršaus
Paruošimas:
- Česnakus susmulkiname, cukinijas ir paprikas supjaustome pusės centimetro dydžio kubeliais ir pakepiname keptuvėje, kol daržovės suminkštės.
- Varškę ištriname su likusiais ingredientais.
- Varškę sumaišome su pakepintomis daržovėmis ir gautą masę verčiame sviestu pateptą kepimo formą.
- Išlyginame paviršių ir dar plonai pabarstome tarkuotu kietuoju sūriu.
- Kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 40-50 minučių, kol gražiai paskrus ir lengvai pakils.
Skanaus!
Šaltinis: Forellės receptai
Prieš 1 metus: Vištiena su pomidorais, mocarela ir bazilikais
Prieš 2 metus: Orkaitėje kepti pomidorai ir krevetės su feta
Prieš 3 metus: Pomidorų ir fetos salotos
Prieš 4 metus: Ledai sausainyje
Prieš 5 metus: Orkaitėje keptas kalafioras su sūriu
Prieš 6 metus: Gaivios šviežių daržovių salotosPrieš 7 metus: Vištienos kukuliai su sūriu
Prieš 8 metus: Vanilinis keksas su kakava
Prieš 9 metus: Cukriniai sausainiai su cinamonu
oh wow, atrodo tikrai puikiai!
AtsakytiPanaikinti